Tekstil ve Moda

Hippi Nedir, Hippi Modası Ne Demek, Hippi Giyim Tarzı

Hippi moda tarzında kıyafetler. 
Hippi tarzı, modern mutlak retçiliğin temellerini atan bir karşı kültür oluşumdur. Dünyanın, üzerindeki tüm bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu kabul eden apolitik bir görüştür. Hippi yaşam, kendilerine asla sınır koymayan, var olan tüm yetkilileri ve otoriteleri reddeden, komün hayatını savunan bir harekettir. 

Hippiliği benimseyen bir yaşam tarzı, apolitik bir duruşu içinde barındırır. 1950'li yıllarda özgürlükçü bir akım olarak ortaya çıkmakla birlikte düzenin parçası olmayı reddeder, bir yere varma idealini hiçe sayar, yarını önemsemeden yaşamayı benimser. Hippi yaşam tarzını benimseyenler sıradan yaşama karşı çıkarlar. Dünyayı bitkilerin, hayvanların ve insanların eşit kullanması gereken ortak bir yaşam alanı olarak betimlerler. İlkeleri özgür yaşam ve doğallıktır. Hazır giyime ve markalara karşı çıkarlar.  

Hippi Tarzı Giyim Özellikleri 
Bugün moda akımlarına baktığımızda kurallar ve abartılarla dolu olduğunu görürüz. Hippi tarzı ise tüm bu kuralları yıkan en rahat ve doğal moda akımı olmayı başarmıştır. Nasıl göründüğüne dair bir kaygı taşımayan hippiler, doğa ve renklerden ilham alarak kendi iç huzurlarına göre giyinmeyi tercih etmişlerdir. 

Hippi akımı etkisinde kalan gençler yaşam şekilleri ve felsefelerinden dolayı ucuz ve salaş bir giyim tarzı oluşturdular. Sahip oldukları kıyafetleri bir araya getirerek ya da ikinci el kıyafetler giyerek kendi tarzlarını meydana çıkardılar. 

Bir diğer husus çekici desenleri çok kullanmaları, dantel, kurdele ve nakışlara düşkün olmalarıdır. Ayrıca aksesuarda deri ve gümüşü kullanmayı severler. Renkli ve çiçekli tasarımlara sahip aksesuarlarıyla oldukça havalı ve farklı bir görünüm elde eden hippiler, özgün ve ilham verici bir tarz yaratmışlardır. 

Saç bandanaları, etnik takılar, kovboy parçaları, tüylü, püsküllü, süet elbise ve bluzlar, örgü desenleri, kat kat tişörtler, sandaletler, etnik desenler içeren botlar, uzun etekler, renkli kemerler, renkli ve bohem gözlükler, metal bileklikler, mini ve salaş kot şortlar, geniş paça pantolonlar hippi tarzının vazgeçilmez parçalarıdır. 

2 yorum:

Kendilerine çiçek çocukları tanımlayan ve bizlerinde amerikan çocukları olarak bildiğimiz hippilerin giyim tarzıdır.

çıplaklığın, uyuşturucu ve seks partilerinin mucidi olan yoz amerikan gençliğiydi hippiler, bir zamanlar amerikan toplumunda neredeyse yok olunca etkisinin amerika kadar olmadığı dünya üzerinden de silindiler. hippilik tarihte yerini almış yaşam ve giyim tarzıdır.