Tekstil ve Moda

Minimalist Moda Nedir

Minimalist giyim kısaca, abartıdan uzak giyimdir. Bol renkli ve ışıltılı süsler, bu tarzda görünmez. Fakat bu, minimalist giyimin estetik değeri olmadığı anlamına gelmiyor. Burada anahtar kelimeler "sade şıklık”. Amaç şık görünümleri, sade parçalarla elde etmek. 

Bir yaşam biçimi olarak her geçen gün daha çok kişi tarafından benimsenen minimalizm, moda dünyasında da varlığını hissettirmekte. 

Minimalist bir giyim tarzında daima sade bir şıklık yansıtılır. Minimalist bir kombin oluşturmak istiyorsanız öncelikle büyük desenli kıyafetlerden uzak durmanız gerekir. Bununla birlikte, abartılı takıları da hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Çünkü minimalist giyim tarzında doğal ve uğraşsız bir görünüm oluşturmak önemlidir. Gözü yoran ve neon renklerden ziyade beyaz, krem rengi, vizon, gri, siyah, kahverengi ya da pastel renklerde kıyafetler minimalist bir giyim tarzı için uygun olabilir. 

Minimalist bir tarzda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da; kıyafetlerinizdeki detay parçalar. Büyük düğmeler ya da büyük fermuarlar, kocaman kurdeleler, parıltılar, simler, pullar ve taşlara minimalist giyim tarzında yer yok maalesef. Minimalist bir giyim tarzı, olabildiğince sade, duru ve rahat bir tarzı simgeliyor. 

Minimalist bir giyim tarzında renk karmaşası yoktur. Genellikle kombin yapılırken en fazla 3 renk tercih edilmektedir. Bununla birlikte tek bir renk de seçilebilir ve monokrom bir tarz yaratılabilir. Monokrom bir stille hem daha şık hem de daha iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Minimal Giyim Tarzının Önemli Özellikleri 
Tek renk ve yalınlık ön plandadır, dekolte kullanılmaz, mütevazi bir giyim stilidir. Kumaş kalitesi önemli bir ayrıntıdır. Şıklık kumaş kalitesi ve kesimlerle yaratılmaktadır. Parlak renkler çok tercih edilmez. Detaylarda asimetrik kesimler ve aksesuarlar tercih edilir. Vücudu çok sarmayan ve vücut hatlarını belli etmeyen, biraz bol ve dökümlü olan modellerdir. 

1 yorum:

Minimalist Giyim Tarzı nedir? Moda tarihinde 1960’lı yıllarda ortaya çıkan ve sadeliğin, yalın bir stilin hakim olduğu bir moda akımıdır. Benimde en sevdiğim ve maskülen tarzla harmanladığım bir giyim tarzıdır.