Tekstil ve Moda

Grunge Nedir, Grunge Moda Tarzı

Sözlük anlamı dağınık ve kirli olan grunge tarzı, agresif, içe dönük ve umursamaz olarak tarif edilebilir. Oldukça sıradışı bir moda akımı olan grunge tarzındaki amaç uğraşılmamış bir görüntü vermektir. 

Grunge modası, dönemin meteliksiz rockçılarından esinlenerek dünyaya yayıldı. Kıyafetler, kalın ve soğuktan koruyucu olma özelliklerinin yanı sıra her biri kirli görünümlü, delikli, yırtık, özensiz ve oldukça ucuza satın alınabilecek şeylerdi. Zamanla fakirlikten ve özensizlikten oluşan delik ve yırtıklar, akımın en belirleyici özellikleri haline geldi. Erkeklerin özensizliği, kadınlara göre biraz daha abartılıydı. Çünkü yıkanmayı es geçmelerinden başka, uzun süre tıraş da olmadıklarından, hepsinin yüzü gözü saç sakal içerisindeydi. Kadınlar saçlarındaki boyaları düzenli aralıklarla tazelemedikleri için, diplerden tamamen siyah çıkmış şekilde gezerlerdi. Zamanla saç boyatmak, güzelliğini başkalarını etkilemek amaçlı bir araç haline geldiğinden, birçoğu saç boyatmaktan da vazgeçerek doğal saç renklerine dönüş yaptılar. Grunge toplumunun saçları yağlı, ait oldukları rock gruplarının adlarının yazılı olduğu tişörtleri yırtık, jeanleri eski, botları kirli, kabanları kalın olmalıydı; kat kat, üst üste giyilmiş hırka ve ceketler de ihmal edilmemeliydi.

1 yorum:

grunge tarzı dilencilerin tarzıdır, grunge olmak için birkaç dilenciyi izleyip giyimlerini örnek alarak yolunuza devam edebilirsiniz. grunge moda ve grunge elbise tarzına bu kadar yakından ulaşabilirsiniz.