Tekstil ve Moda

Bandana Nedir, Bandana Nasıl Yapılır, Nasıl Bağlanır

Desenli siyah kadın bandana. 
Bandana, (kerchief) parlak renkli, sade veya paisley (şal deseni) gibi desenleri olan, boyuna veya kafaya dolanarak takılan bir çeşit eşarptır

Bandanalar, cinsiyet farketmeksizin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen rengarenk ve çeşit çeşit bandanalar kombinlerin vazgeçilmezidir. Daha çok spor ve rahat giyinmeyi seven insanlarında seçimleri rahat giyim ve bunun akabinde kombinlerken sıklıkla kullandıkları aksesuarlardır. Binlerce çeşidi olan aksesuarların en dikkat çekenlerinden birisi olan bandana isterseniz saçınıza şekil verirken isterseniz de kolunuza ve boynunuza takabilirsiniz. 

Bebekler için özellikle sevilerek kullanılan bandana yapımı oldukça kolay ve her çeşit renkte ve tarzda yapılabilen bir aksesuardır. Bandana yapmak için evdeki malzemeleri kullanarak hem büyükler hem de bebekler için bandana yapmak mümkündür. 

Bandana Nasıl Yapılır, Bandana Malzemeleri Nelerdir 
Bandana başa takılan kıyafetlere değişik bir tarz katan aksesuar olarak kullanılmaktadır. Bandana yapımı için birçok malzemeden faydalanmak mümkündür. Bandana yapımı için malzemeler şunlardır: 

Kumaş (en ve boy kişiye göre değişebilir) 
Makas, iğne iplik, bebe lastiği 

Bandana yapılışı: 
- Bandana yapmak için baş ölçüsü alınmalıdır. 
- Kumaş baş ölçüsüne göre 5 cm fazlaca kesilmelidir. 
- Kumaşın eni en az 3 cm ve daha fazlası olacak şekilde ayarlanmalıdır. 
- Şerit halinde baş ölçüsüne göre kesilen kumaş birbirine eklenir. 
- Eklenen yerine lastik dikilerek kenarları kıvırılır. 
- Dikişler tersine çevrildikten sonra ütü yardımıyla düzgün bir şekilde ütülenir. 

Bebekler İçin En Kolay Bandana Nasıl Yapılır 
Bebekler için kolay bandana yapımında kullanılan malzemeler yumuşak ve elastik kumaşlardan oluşmalıdır. Böylelikle bebeğin başına rahatlıkla takılıp çıkarılabilmektedir. Bebeğin başına göre ölçülerek kumaş ikiye dikilir. Üzerine istenilen şekillerde fiyonk ve süsleme dikilerek kullanıma hazır hale getirilir. 

Bandana Yapmak İçin Kullanılan Diğer Malzemeler Nelerdir 
Bandana yapımı için örgü kullanmak oldukça kolay ve kullanışlı olmaktadır. Örgü örmek için ip ve tığ ile trabzan yapılarak ortalama 15 diş başlanan bir örgü baş çevresine göre örülerek iki ucundan birbirine dikilir. Bandana süsü de eklendikten sonra takılabilir. 

Bandana İçin İlginç Tasarımlar Nasıl Yapılır ​​​​
Bandana yapmak için kullanılmış eski kazak veya penye olan malzemeleri değerlendirmek mümkündür. Yahut kadife kumaşlar kullanılarak çeşitli büyüklüklerde dikilerek bandana yapmak ve üzerine boncuk, kurdele gibi malzemeler ile desen ekleyerek farklı tasarımlar yapmak mümkündür. 

3 yorum:

Plaj aksesuarlarının gözdesi olan bandana, başa bağlanarak kullanılan büyük mendile denir.

Bandana yapımı nasıldır? Bebekler için bandana nasıl yapılır? Bandana yapımında hangi malzemeler kullanılır? Bandana yapımı için neler gereklidir? Bandana yapımında bebekler için kullanılan ölçüler nelerdir? Bebeklere bandana yapmak için hangi malzemeler kullanılmalıdır? Bandana modelleri ve süslemesi nasıl yapılır? Bandana nasıl yapılır ve bandana malzemeleri nelerdir gibi sorularıma cevabı buldum

bandana giyen bir mı seksi geliyor anlamadım. çok tatlı olur bandanalı kızlar