Tekstil ve Moda

Ton Sür Ton Nedir, Ton Sür Ton Nasıl Uygulanır

Tonsürton renklerde kombinler. 
Ton sür ton, ton üstüne ton uyumu ya da açık koyu armonisi (Alm. Ton-in-Ton, Fr. ton sur ton; İng. duo-tone; tone-in-tone harmony), bir rengin açık, koyu ve orta tonları kullanılarak elde edilen armoniye denir. Ton sür ton, tek bir rengin farklı tonlarının bir arada kullanılmasını ifade eder. Kemer, çanta, kıyafet ve ayakkabı gibi aksesuarlar da dahil olmak üzere tüm giyimin aynı renk tonları üzerinde olması gerekir. Bu tarz, renklerin ve modanın çeşitlendiği zamanlarda kendi içinde belirli seviyede bir renk uyumu ve estetik bilgi birikimi gerektiren bir giyim tarzı olarak yerini almaktadır. Çünkü aynı rengin birkaç tonu bir arada kullanıldığında ortaya rüküş bir görüntü de çıkabilir. 

Moda alanında, kıyafetlerde ve aksesuarlarda ton uyumu aynı rengin farklı tonlarının kullanılması şeklinde karşımıza çıkar. Ton sür ton, tek bir rengin farklı tonlarının kombin üzerinde; kemer, çanta, kıyafet ve ayakkabıda bir bütün olarak uygulanarak kullanılmasını ifade etmektedir. Renklerin ve modanın sınır tanımadığı bu zamanlarda, ton sür ton kullanımı kendi içinde ustalık isteyen bir giyim tarzı olarak yerini alıyor. 
Aksesuarların kombininizle  tarz ve renk olarak uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. 
Aynı rengin farklı tonlarıyla oluşturacağınız kombinler bir bütün olarak ahenk içinde olmalıdır aksi halde rüküş bir görünüme dönüşme riski vardır. Ton sür ton tarzdaki amaç tek renk ile mükemmel bir uyumu yakalamak. Bu trend, aynı rengin aynı tonunu her üründe kullanmak değil; bir rengi farklı tonunu ahenk içinde kullanmakla yakalayabileceğiniz bir akım. Örneğin; yeşil ağırlıklı bir kombin kullanacaksanız, bütün parçalarda aynı tonu kullanmaktan kesinlikle kaçınmalı ve yeşilin farklı tonlarını parçalarınızda kullanarak giyiminizde başarılı bir ton sür ton uygulamasına imza atabilirsiniz. 

Sadece kıyafette değil, ayakkabı, çanta, eşarp, fular, çorap, şemsiye, şapka gibi kullandığımız her parçada bir rengin farklı tonlarıyla uyum yakalamanız mümkündür. 

6 yorum:

Ton sür ton ne demek bunu da öğrendik ton sür ton makyaj nedir ve ton sur ton kıyafetleri hayatımın bir parçası yapıyorum bundan sonra.

Modada yoğun olacak bir şekilde aynı rengin farklı tonlarını bir arada giymeye karşılık gelen ton sur ton, hem sakin hem de sofistike görünümlerin çıkış noktası bence.

aynı rengin farklı tonlarından oluşan kıyafetler giymeyi ifade eden moda akımı ve bu tarz giyinmeye verilen isim, ton sur ton moda terimi.

Ton in ton: Kullanılan kumaşın aynı renk tonundaki dikiş ipliğine denir. Ton sür ton ve ton in ton aynı şeyler sanırım anlam olarak farkı yok.

Tonsürton ne demek dedim ilk önce, ama adını bilmesemde zaman zaman dekorasyon için tonsurtonu kullanıyormuşum.

tonsürton makyaj terimi olarak da kullanılıyor ama bazı insanlar tonsürton nasıl yazılır noktasında tereddüte düşüyor ayrı mı bitişik mi diye ton sür ton doğrusudur ama tonsurton daha pratik yazmak için, toninton diye kullananlar da var.