Tekstil ve Moda

Jile Nedir, Jile Ne Demek

Bordo renkli jile. 
Jile (Fransızca: gilet, İspanyolca: gileco ya da jaleco Türkçe: yelek ) arkası ve önü tek parça olan, kolu ve yakası olmayan bir yelek türüne denir. Jileler, askılı ve genellikle kalın kumaşlı bir kadın giysi ürünleridir. 
Füme jile elbise. 
Jile, kadınların genellikle bluz üzerine giydikleri kolsuz elbiseyi ifade eder. Kumaştan veya yünden yapılabilir. Genellikle içine gömlek veya bluz giyilerek kullanılmaktadır. Özellikle kadın giyiminde giysi boyunda yapılanları da vardır. Bisiklet yarışçıları genel olarak önü rüzgar korumalı ve arkası fileli ince ve hafif bir jile türü kullanmaktadır. 

Jileler pantolonlu, şortlu veya etekli olarak tasarlanabilir. Genellikle günlük bir görünüm için kullanılır, ancak doğru şekilde kombinlendiğinde özel bir etkinlikte de giyilebilir. Moda dünyasında popüler olan jile, özellikle son yıllarda gençler arasında büyük ilgi görmektedir. Jile kombinleri oluşturmak için farklı kumaşlardan kıyafetler bir arada kullanılabilir. Birçok farklı jile stili vardır. Farklı renklerde ve malzemelerde mevcuttur. Bazı modellerle gündelik veya resmi kıyafetler kombin yapılabilirken, bazı modellerle ise kot pantolon veya güzel bir elbise bir araya getirilerek jile kombin fikirleri oluşturulabilir. İster rahat bir görünümle ister şık bir görünümle giymek isteyin, jilenizi farklı parçalarla kombinleyebilirsiniz. Bir bluz veya kazak ile giyilen jile elbise ya da tek parçada şık bir görünüm elde etmenize olanak tanıyan jile kıyafetler moda dünyasının vazgeçilmez parçalarındandır. 
Etnik moda tarzında jile. 
Jile Hangi Parçalarla Kombinlenebilir 
Daha çok uzun kollu giysiler ile kombinlenmesi mümkün olan jile elbiseleri yaz aylarında sade beyaz ya da siyah renkteki tişört ile kombinlemek de mümkündür. Özellikle siyah renk sevenlerdenseniz siyah jile kombinleri ile sportif ve şık kombinler oluşturabilirsiniz. Tişörtü elbisenin ya da jilenin içine koyarak hem vücut formunuzu öne çıkarabilir hem de iki farklı parça ile tamamlayıcı bir kombin oluşturabilirsiniz. İnce kumaşlı bir bluz, jilenin kalın yapısıyla güzel bir kontrast oluşturabilir. Jile, gömleklerle de rahat bir şekilde kombinlenebilir. İsterseniz gömleğinizi jilenin altına giyerek yaka detayını ortaya çıkarabilir, isterseniz de elbiselerin üzerine gömlek giyerek farklı ve özgün bir still oluşturabilirsiniz. Jilenin içine ne giyilir sorusuna verilebilecek pek çok yanıt vardır. Gömlek, tişört, bluz, kazak gibi pek çok giysi ile jile kombini yapılabilir. Bu tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken püf nokta dar kesimli kıyafetler seçmektir. Vücudu saran ve fit görünüm oluşturan giysiler ile jile parçalar daha uyumlu olacaktır. 

Jile, hem resmi hem de günlük kombinlerde kullanılabilir. Farklı tarzlara uygun birçok parça ile rahatlıkla kombinlenebilir. Jile, klasik bir gömlek ile tamamlanarak şık bir iş kombini oluşturulabilir. Jilenin içine beyaz bir gömlek giyilerek kemerle beli sıkıştırılabilir. Ayakkabı olarak stilettolar veya topuklu botlar tercih edilebilir. Özellikle bahar aylarında gömlek kullanmak hem daha rahat hareket etmenizi hem de serin havalarda korunmanızı sağlar. Yaz aylarında günlük bir görünüm için tişört ve sneakerlarla rahatlıkla kombinlenebilir. İnce bir jile, tişört ve spor ayakkabılarla tamamlanarak, sokak stilinde sıkça kullanılan bir kombin oluşturulabilir. Daha çok uzun kollu parçalar ile kombin yapıldığından özgünlük ve çok çeşitlilik sunan jile kıyafetler ile kombin oluşturmak oldukça keyifli gelebilir. Tesettür jile kombin önerileri için de uzun kollu ve boğazlı body ürünleri kullanılabilir. 

1 yorum:

Genç, açık ve tesettür jile modellerini her yerde görüyorum