Tekstil ve Moda

Salopet Nedir, Tulum Ne Demek, Farkları Neler

Salopet, son yıllarda hamile kadınların da tercih ettiği ve giydiği elbise türüdür. 
Salopet ya da tulum, sırttan gelen askıların göğüste pantolondan devam eden kumaşla birleştiği kıyafet modelidir, genellikle çalışırken koruyucu giysi olarak kullanılan bir giysi türüdür. Salopetler, kadın, erkek ve çocuklar için modelleri olan bir pantolon türüdür. Salopetli etek modelleri de bulunmaktadır. 

Salopet etek halk dilinde askılı etek ya da askılı elbise olarak da bilinir. Bu ürünlere tasarımcılar da yaygın olarak aynı ismi vermektedir. Cepli modellerinin olması, askısının ayarlanabilir olması tulum halinde olması ya da etekli olması da salopet eteği kadınlar için vazgeçilmez bir elbiseye dönüştürmüştür. Bu eteklerin çıkış noktası bahçıvan tulumlarıdır. İlk dönemlerde bu ürünlerde kumaş olarak kot kumaş olarak bilinen denim kumaş kullanmaktaydı. 
Salopet tesettür elbise. 
Günümüzde ise farklı kumaş ve modeller ile salopet etek ve salopet pantolonlar bulmak mümkündür. Salopet etekler normal eteklere göre daha avantajlıdır. Normal eteklerde bel hizasının tam oturmayıp bol gelmesi durumunda üstte hoş durmayabilir. Fakat bu tarz etekler ise bel biraz büyük gelse dahi askılı olduğu için problem olmadan kullanılabiliyor olması ve fazlalıkları gizlemesi açısından avantajlıdır. 
Denim kumaş salopet etek. 
Çıkış noktası bahçıvan tulumları olan salopetler, başlangıçta sadece kot kumaştan yapılmıştır, ancak günümüzde kadife veya chino kumaştan da yapılabilir. Başlangıçta yalnızca çalışma ortamlarında koruyucu giysiler için kullanılan bu giysiler, potansiyel kült öğeler olarak moda dünyasındaki yerini almıştır. Bugün tulum ve salopet aynı anlamada aynı kıyafeti tanımlar. 

Salopet Nasıl Kombinlenir 
Salopet elbiseler içine giyilebilecek hoş bir gömlek ile de güzel bir kombin yakalanabilir. Denim salopet modeli klasik ve vazgeçilmez modellerdendir. Denim salopet topuklu ayakkabı ve blazer ceket ile de farklı bir hava yakalamaktadır. Bir başka salopet model ise sportif modeldir. Spor tarzı seven kadınlar için sportif salopetler harika bir seçim olabilir. Sportif salopet modelleri bomber ceketler ve yüksek topuklu sandaletler ile bambaşka bir tarza dönüşebilir. 

Salopet denilince aklınıza, Amerikan filmlerinde işçilerin, Türk filmlerinde ise bahçıvanların giydiği elbiselerin gelmesi gayet doğaldır. Nitekim salopet koruyucu kıyafet olarak yaygın olarak kullanılmıştır. Günümüzde koruyucu kıyafet olarak kullanımı azalmakla birlikte devam etmektedir. 

7 yorum:

salopetin moda dünyasındaki adı tulumdur, tulum giyse yakışır bile diyorlar

salopet nedir kim giyer salopeti bence çok giymeyin sokakta hiç yakışmıyor kadına bence

Salopet, önlüklü tulum veya kaba pamuklu tulum olarak da adlandırılan tulumlar, genellikle çalışırken koruyucu kıyafet olarak kullanılan bir giysi türüdür.

Salopet nedir kim giyer bahçıvan giyer peki normal salopet bahçıvan salopet nedir aynı mı kelimenin doğrusu ne slopet mi salopet mi? yazı için tşk cevaplarımı aldım.

Spor tarzı seven kadınlar için sportif salopetler harika bir seçim olabilir. Sportif salopet modelleri bomber ceketler ve yüksek topuklu sandaletler ile bambaşka bir tarza dönüşebilir.

Salopet, kadın ve erkeklerin giydiği bir pantolon türüdür. Rahatlığı ve şıklığıyla tercih meselesidir.

Bebeklerde kullanılan tulumlara barbatöz tulum denilir