Tekstil ve Moda

Bralet Nedir, Bralet Sütyen Ne Demek

Bralet, ince askılı ve vücuda sıkı oturan bir sütyen çeşididir. 
Bralet (bralette), öncelikle rahatlık için tasarlanmış, balen içermeyen hafif bir tür sütyendir. Braletler bazen dış giyim olarak da giyilir ve aynı zamanda ergenlik öncesi kızlar için atlet olarak tasarlanır. 

Bralet genellikle giyim ürünü gibi tasarlanmış ve kıyafetlerle gizlenmeden kombinlenebilen bir giyim ürünüdür. Genellikle sütyene benzeyen ama daha rahat ve genelde sütyenlerde bulunan destekleyici teli olmayan bir şekle veya stile sahiptir. Bralet iç çamaşırı olarak kullanılan sütyenin bel veya bedeni sarıcı bazı modelleri dantel kullanılarak bedeni saran ve çevreleyen çeşidi olmaktadır. Son dönemlerde oldukça popüler olan braletleri genelde açık yakalı tişörtlerle, gömleklerle kombinlenebilir. 

Sütyenlerin görece daha kalın kumaşlardan üretilmesi ve göğüsleri sıkması ile bralet sütyenlere yönelen kadınlar bu şekilde likralı ve esnek kumaşlardan üretilmiş bu rahat sütyenler ile kendilerini günlük hayatta daha rahat ve aktif hissedebilmektedir. Alt kısmı destekli ya da büstiyer şeklinde modelleri olmakla birlikte push up yani dolgulu model çeşitliliğine de sahip olan sütyenler aynı zamanda birçok farklı desen, tasarım ve renkte kullanıcılara sunulmaktadır. 

Bralet sütyen modellerinin likralı ya da dantelli gibi birçok farklı alternatifleri bulunup askılarında yer alan tokalar ile de askı boyu kullanıcı isteğine göre ayarlanabilmektedir. Likralı olan çeşitler hem hafif hem de oldukça rahat olduklarından kişinin üstünde yokmuş hissi vermesi nedeniyle özellikle sıcak havalarda göğüslerin rahat etmesini sağlamaktadır. 

7 yorum:

bazı kızlarımıza ceketin altında çok yakışırken bazı ablalarımızın uzak durması gereken sütyen türüdür.

büstiyerden farklı olarak daha rahattır ve göğüsleri sıkmaz braletler kaburgaya baskı yapmaz

Bralet sütyen, özellikle son yıllarda moda trendlerinin de bir parçasına dönüşen bralet sütyen modellerinin özelliği, herhangi bir dolgu ve destek içermeden, düz modellerde veya sadece dantellerle işlenen hafif bir tasarıma sahip olması. Özellikle küçük ve orta göğüslü kadınların birçok üst giyimiyle kusursuz bir kombin yaratacak bu sütyenler yaz stillerinize uygun olacaktır.

bralet sütyen ile hem göğüslerim hem de kafam rahat

Bralet, süngersiz, yumuşak ve bedeninize tamamen uyum sağlayan, birkaç sezondur gündemden düşmeyen bir sütyen modelidir.

dantelli bralet takım aldım çok sevdim

görüntüsü mükemmel, göğüsleriniz küçükse çok rahat, büyükse memeleri toplaması zor olduğu için çok rahat değil. Son zamanlarda başıma gelen en iyi şey olabilir misin, başka neyi bu kadar övdüm hatırlamıyorum mutlaka bir şans verin ve deneyimleyiniz.