Tekstil ve Moda

Büstiyer Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Giyilir

Büstiyerler, günümüzde çok çeşitli modellerde ve değişik kullanım amaçları için üretilmektedir. 
Büstiyer (bustier), kadınların ceket, abiye vb. kıyafetlerinin içinde kullanılan çarpıcı, göz alıcı, işlemeli kumaştan yapılmış askılı veya askısız üst iç giyim ürününe denir. Büstiyerler hem sütyen hem de korse görevi görür. Günlük giyim için çok kullanışlı olmasalar da özel davetlerde, düğünlerde gelinliğin içine ve kadınların çekici görünmek istediklerinde oldukça kullanışlıdır. 

Büstiyer Ne Amaçla, Nerede ve Nasıl Giyilir 
Büstiyer, geleneksel olarak iç çamaşırı olarak giyilen, kadınlar için sütyen gibi form vermeye uygun bir giysidir. Büstiyerin öncelikli amacı, bele nazikçe şekil verirken vücudu üst orta kısımda yukarı doğru sıkarak, göğüsleri dolgun göstermek için yukarı doğru itmektir. 

Günümüzde, açık bir elbisenin altına push-up sütyen olarak veya dış giyim için kamisol olarak da giyilebilir. Büstiyer, göbeğin yukarıya doğru dekolte bir şekilde gösterimi istenmiyorsa, şeffaf üst giysilerin altına jüpon tarzı iç elbise olarak da giyilebilir. Pamuklu, ipekli, naylon gibi kumaşlardan üretilen büstiyer, blazer ceket veya spor bir üstlük altına da kombin yapılıp giyilebilir. 

Günümüzde korse işlevi olmayan rahat ve esnek modelleri daha çok sporcular tarafından tercih edilmektedir. Olimpiyatlarda ve atletizm gibi spor müsabakalarında kadınların giydiği elbiseler büstiyer modellleridir. 

Büstiyer farklı tarz ve kombinlerde tercih edilebilmektedir. Günümüzdeki kullanım seçeneklerine bakıldığında daha çok kişisel zevklere göre değerlendirildiği görülmektedir. Kadınların zayıf görünmek için de kullandığı bu elbise, bel bölgesini daha ince gösterirken, göğüslerin de dik ve dolgun görünmesini sağlamaktadır. Tercih edildiği ilk dönemlerde iç giyim ürünü olarak kullanılan büstiyer daha sonraları her alanda rağbet görmüştür. Uzun yelekler içine giyilebildiği gibi kabarık etekler üzerine de giyilebilmektedir. Ayrıca yüksek bel pantolonlarla kombin yapılarak da tercih edilmektedir. Büstiyerin kullanım bakımından korselerle benzerlik gösterdiği bilinmektedir. Halk arasında sütyen olarak tabir edilen büstiyer, göğüs bölgesinden başlar ve bel bölgesine kadar devam eder. Ancak sütyen sadece vücuttaki belirli bir bölgeyi kapatmak için kullanılır. 

Büstiyer Çeşitleri Nelerdir 
Farklı modellerle üretilen büstiyerlerin çeşit bakımından oldukça alternatifli olduğu görülmektedir. Öncelikle spor yaparken tercih edilen bu kıyafetlerin naylon, elastanlı ve suni deri kumaşdan yapıldığı bilinmektedir. Bu yönüyle vücudu sıkmadan hareketi kısıtlamaz kullanılabilir. Ceketlerin içine giyilen büstiyerler ise sade kumaşlar kullanılarak üretilir. Ceket içi büstiyerlerde saten ya da dantelli kumaşlar kullanılmaz. Gece kıyafeti için kullanılacak olan büstiyerler ise parlak taşlardan ve payetlerden oluşmaktadır.Büstiyer modelleri son olarak uzun kollu, boğazdan bağlı ya da düşük omuzlu çeşitleriyle dikkat çekmektedir. Kadınlar bu konuda kendi tarzına göre rahatlıkla seçim yapabilmektedir. 

10 yorum:

ilk defa büstiyer gördüm demek ki bu kadar uzağım mevzuya

pedli büstiyer ne demek: Büstiyer bir pede sahipse yani gizli pedi sayesinde sütyen görevi görür göğüsleri şekillendirici işlevi vardır, kadınların oldukça rahat etmesini ve kendilerine olan güvenlerini sağlamaktadır.

büstiyer nerede kullanılır, büstiyer nasıl kullanılır, bustiyer ne demek, büstiyer nasıl giyilir, bustiyer ne işe yarar,

Büstiyer, kadınların ceket vb. kıyafetlerinin içinde kullanılan çarpıcı, göz alıcı, işlemeli kumaştan yapılmış askılı veya askısız iç giyim ürünü. Genellikle sporcular kullanır. Çünkü rahat ve hareket etmeyi zorlaştırmaz.

Büstiyer nedir, büstiyer ne demek?
Büstiyerler temelde korse olarak kullanılıyordu. İnce bel modasının tüm şiddetiyle yaşandığı dönemlerde büstiyer şeklindeki korseler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. Günümüzde ise korse amaçlı kullanımı dışında günlük hayattan düğünlere kadar birçok yerde giyiliyor.

Genellikle sporcular kullanıyor çünkü rahat hareket etmeni sağlıyor. Daha çok ceket ve benzeri kıyafetlerin altına da giyiliyor. Yani sadece fantezi kıyafeti değil. Günümüzde her alanda giyiliyor.

Büstiyer ve Korse Arasındaki Fark Nedir? Vücudu şekillendirmek ve zarif göstermek için kullanılan iki ürün de kadınlar için çok işe yarayan kıyafetlerdir.

Kızlar önceden büstiyerler temelde korse olarak kullanılıyordu. İnce bel modasının tüm şiddetiyle yaşandığı dönemlerde büstiyer şeklindeki korseler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. Günümüzde ise korse amaçlı kullanımı dışında günlük hayattan düğünlere kadar birçok yerde giyiliyor.

Büstiyer nasıl kullanılır acaba bunu bana anlatın biraz

geçen gün arkadaş soruyordu büstiyer içine sütyen giyilir mi diye öyle şeyi yapmak biraz zorlama olur ve tabi ki bir çeşit sütyen olan büstiyerin içine sütyen giyilmez sütyen üstüne sütyen giyilmek gibi bir amaç yoksa tabi

büstiyer üstüne elbise asılan mobilya değil miydi ❓