Tekstil ve Moda

Boyu Uzun Göstermenin Püf Noktaları

Boyumuzu daha uzun göstermek için ipuçları ve hileler neler: 
- Renk cümbüşünden uzak durun. Tek bir renkle kombinlerinizi tamamlayın. Desenli kıyafetler her zaman tek renk düz kıyafetlerden daha kısa gösterir. O yüzden eğer boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız tek renk düz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Hatta tek parça bir elbise ya da alt üst aynı ton aynı renk seçerseniz bu size avantaj sağlar. Örneğin düz siyah veya koyu tonlarda tek renk elbise, mavi kot ve gömlek kombini tercih edilebilir. 
- Beden yapınıza göre giyinin. 
- Bol ve uzun paçalardan uzak durun. Bu tarz elbiseler olduğunuzdan kalın ve kısa gösterir. Uzun boylu bir görünüm vermek için vücudunuza tam oturan modelleri kullanın. Dar paça koyu renk üzerinize tam oturan bir pantolon veya tayt içinde çok daha fit ve uzun bacaklı olabilirsiniz. 
- Topuklu ayakkabıları sevin ve onlarla yaşamayı öğrenin. 
- Topuklu ayakkabılar ile uygulanabilecek en uygun kombin elbise ve etek uygun olacaktır. Yine yüksek platform bir spor ayakkabı veya sandalet ayakkabıda işinize yarar. 
- Uzun ve kısanın kombinasyonunu sağlamak yani uzun ve kısa modelleri birleştirmek. Örneğin mini bir etek giyip onun üzerine uzun bir trençkot ya da hırka giymek. Ön tarafı mini arkası maksi etek ve elbiselerden seçmek başka bir tercih. Ya da derin mi derin bir yırtmaç. Maksi ve mininin arasındaki tezatlık sizin de bacak boyunuza olduğu gibi yansıyacak ve bacak boyunuzu çok daha uzun gösterecektir. 
- Yatay çizgiler her zaman kilolu ve bedene olduğun geniş bir görünüm verir. Bu nedenle bu tarz desenli elbise ve modellerden uzak durun. Desenlerin illüzyonu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Çizgilerin yönüne göre daha kalın, daha ince, daha uzun, daha kısa görünmek mümkün. Boyunuzu daha uzun göstermek için enine çizgilerden sakınıp, boyuna ve çapraz çizgilere sahip kombinler kullanılmalı. Uzun boylu bir görünüm için dikine çizgili veya boyuna desenli modelleri seçmeye özen gösterin. 

3 yorum:

günümüzün çılgınlığı bence ince ve uzun olmak ya da ince ve uzunmuş gibi yapmak. sen ağaca çiceğe böceğe dokunma doğadan uzak yaşa, her öğünde kalorileri bas sonra ince değilim bari öyle görüneyim de insanları kandır.

boyu uzun göstermenin tüyoları neler acaba soruyorum,kısa boylu insanlar için giyinme önerileri de işime yarar,uzun boylu görünme sırları verilse fena olmaz,kısalar nasıl giyinmeli söyleyin hadi, boyu uzun gösterme hileleri nedir, kısa bir kadın nasıl giyinmeli arkadaşlar sorularım bunlardı

Bacak boyunu uzun göstermek biz kısa boylu kadınlar için çok önemli. Bacak boyunu uzun göstermek kadında özgüveni tazelemekle kalmıyor, aynı zamanda çok daha alımlı gösteriyor. Peki nasıl daha uzun bacaklı görünülür? Taktikleri vereyim. Bacak boyunu uzun göstermek için ille de photoshop yapmanıza gerek yok. Uzun bacaklı görünmek için doğru kıyafetlere yatırım yapmanız yeterli. İşte, bacak boyunu uzun göstermek için on tüyo:

1.Boyuna çizgili pantolonlar: Boyuna çizgiler giyeni her zaman daha uzun gösteren bir etkiye sahip. Boyuna çizgilere sahip olan pantolonlarla bacak boyunuzu olduğundan daha uzun ve ince gösterebilirsiniz. Göz yanılsaması ile bu tür modeller size istediğiniz görünümü verir.

2.Siyah etek ve pantolonlar: Siyah uzun etek ve pantolonlar sizi her zaman daha uzun gösterir. Siyahın inceltici ve uzatıcı etkisinden yararlanarak daha ideal bir proporsiyon yakalayabilirsiniz. Siyah diz altı etekler ve boru paça pantolonlar bacak boyunuzu uzatır.

3. Yüksek topuklar: Topuklu ayakkabıların bacak boyunu olduğundan daha uzun gösterdiğini neredeyse her kadın bilir. Yüksek Topuklar üzerinde yürüdüğünüzde bacak kaslarınız daha çok çalışır ve bacaklarınız daha düzgün ve güzel görünür. Ayrıca, cilt tonunuza yakın renkte topuklu ayakkabılar bacağınızın nerede bittiğini belli etmediği için daha uzun görünmenizi sağlarlar. Bacaklarınızın daha uzun görünmesini istiyorsanız, düz ayakkabılardan, babetlerden ve bilekli ayakkabılardan uzak durmalısınız.

4. İspanyol paça pantolonlar: En sevilen giyim parçalarından olan İspanyol paça pantolonlar bacaklarınızın uzunluğunu gözle görülür şekilde artırır. Yere kadar uzanan paçalarıyla bu pantolonları dolgu topuklu ayakkabılarla birlikte giyebilir ve bacaklarınızı upuzun gösterebilirsiniz.

5. Yüksek bel pantolonlar: Yüksek belli pantolonlar bacaklarınızı çok daha uzun, belinizi ise ince gösterme konusunda birebir. Yüksek belli pantolonları özellikle koyu renklerde tercih ederek daha uzun bir bacak görünümü yaratabilirsiniz.

6. Crop toplar: Kısa tişörtler ve yüksek bel etekler alt ve üst vücut ölçülerini dengeleyerek bacak boyunuzu çok daha uzun göstermede etkili. Tişörtünüzü eteğinizin içine sokarak hem belinizi ince gösterebilirsiniz hem de bacaklarınızın daha uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz.

7.Diz üstü çizmeler: Bu öneri her ne kadar kış ayları için geçerli olsa da mini etek veya skinny jean'ler ile kombinleyeceğiniz diz üstü çizmeler, bacak boyunuzu iki katına çıkaracaktır.

8. Kalem etekler: Kalem etekler bacak boyunu uzun ve ince gösterir. Kalem etekleri aynı renkte çoraplar ve ayakkabılarla tamamlayarak etkiyi daha da artırabilirsiniz.

9. Tek parça elbiseler: Tek renk elbiseler vücut görünümünde bütünlük yaratarak bacaklarınızı olduğundan daha uzun ve ince gösteriyor. Tek parça elbiseleri sade bir şekilde giymeli, uzun veya diz altı modelleri seçmelisiniz.

10. Dar jean’ler: Ayak bileklerine kadar uzanan dar jean’ler giyerek bacak boyunuzu uzatmanız mümkün. Bacaklarınızı hem estetik hem de uzun gösteren dar jean’lerin vücudunuza tam oturması ve koyu tonlarda olması şart.