Tekstil ve Moda

Mira Kumaş Nedir, Mira Kumaş Ne Demek

Mira kumaşların yazlık ve kışlık kumaş çeşitleri vardır. 
Mira kumaş, % 100 polyester iplik ile üretilen, esnek yapıda ve daha çok tesettür modasında öne çıkan bir kumaş türüdür. Mira, iç göstermeyen örme kumaş çeşididir. Özellikle pardösüler, feraceler, paltolar ve kürkler gibi birçok giyim ürününde oldukça sık kullanılmakta, neredeyse her dönem baştan aşağıya değişmekte olan moda kavramı içerisinde kendine her zaman bir yer bulmaktadır. 

Yapay hammaddeli olan mira kumaş türleri % 100 Polyester ya da likralı olarak örülüp, genel olarak dış giyimde tercih edilir. Polyester lifleri sağlam ve parlak olduğu gibi aynı zamanda petrokimya ürünüdür, bu yüzden doğal malzeme olmayan kumaşların cilde uzun süre temasından kaçınılmalıdır. 

Hem kış hem yaz 4 mevsim giyebilen esnek bir yapıya sahip olan mira kumaş son günlerde tesettür giyim ürünlerinde çokça tercih edilmektedir. Modeli itibari ile daha çok kadınların kullanmakta olduğu bir kumaş modeli olmakta olan mira deseni tıpkı ismini almakta olduğu gibi oldukça sakın ve sade bir model olmaktadır. Büyük ölçüde kötü hava şartları ile geçmekte olan kış aylarında kullanılmakta olan giysilerde daha yumuşak bir hava yaratarak bayanların büyük ilgisini çekmektedirler. 
Mira kumaş esnek ve rahat yapısı ile öne çıkar. 
Özellikle tesettür giyiminde de çokça kullanılmakta olan bu model son yılların en çok sevilmekte olan modellerden birisi olmakta ve tesettür giyiminde, tüm mevsimlerde oldukça geniş bir giyim yelpazesi içerisinde kullanım alanı bulmakta ve oldukça büyük bir kitleye hitap etmektedir. Keten ve pamuk gibi kumaşlar üzerinde de kullanılmakta olan mira modeli kumaşlar büyük ölçüde yazlık tesettür giyiminde kullanılmakta iken yün ve ipek gibi kumaş türleri ile de kış aylarında giyim sektöründe kullanılmaktadır. 

Ülkemizde tekstil sektöründe oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan tesettür giyimi alanında çok büyük bir ekonomik etken olduğu için kullanıcılara hitap etmekte olan modeller kullanmak oldukça önemli bir şey olduğundan dolayı bu model son yıllarda oldukça geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Bu sebepten ötürü son yıllarda tekstil sektöründe hizmet vermekte olan çok sayıda şirketin ürünlerinde en çok tercih etmekte ve kullanmakta olduğu kumaş modellerinden birisi olmaya devam etmektedir. 

14 yorum:

mira kumaş bir örme kumaş türüdür, yazlık veya kışlık olarak üretilebilir, bu üretimde kullanılan ipliğin kışlık ya da yazlık olmasına bağlıdır.

mira kumaş yorumları nelerdir acaba mira kumaş kullananlar açıklayabilir mi? mira kumaş özellikleri nedir? mira kumaş nasıl oluyor da bu kadar yaygın kullanıma ulaşabiliyor demek ki mira kumaş elbise özellikleri iyi, bir de merak ediyorum mira kumaş esnek midir ve mira terletir mi?

Mira ve eflin kumaş esnek olsada sizi çok terleticek ve kokmanıza sebep olucak bir kumaştır. Petro kimya ürünüdür. Ateşle yaklaşmayın :) almayın bayanlar almayınki üreticiler vazgeçsinler. Biz tesettürlü olduğumuzdan terletmeyen rahat edebileceğimiz ürünler istiyoruz... eflin mira kumaşa hayır....

Bildiğin bir çeşit naylon kumaş türü. Tene yapışır, ten gösterir. Yani ucuzluğu kalştesiliğinden kaynaklı fikrimle

mantar gibi heryerde görmeye başladığımız bir kumaş türü olan mira elbiseler için iyi bir şey olsaydı bu kadar yayılmazdı diye düşünmeden edemiyorum.

mira, kapalı hanım kızlarımız sayesinde popüler olan kumaş türüne denir.

mira kumaş herkesin kullandığı ancak kimsenin memnun olmadığı bir kumaş türü sanırım.

Mira kumaş, her mevsim giyilebilecek özellikle kadınların sevdikleri kumaş türleri arasındadır. Mira kumaşlar %100 polyester içeriğe sahiptirler ve örme kumaş grubundadırlar. Kumaş tersten kullanıldığında ise atlas kumaş gibi dokuma görünümüne sahiptir. Dış giyimde sıkça tercih edilen bir kumaş olan bu kumaş çeşidi, farklı isimlerle de anılır.

Mira kumaş ütü ister mı

Mira kumaş nasıl bir şey alacam peki mira kumaş iç gösterir mi, mira kumaş ütü ister mi, peki mira krep kumaş terletir mi, likralı örme kumaş kullananlar var mı, mira kumaş etek mira elbise radarımda, mira kumaş ikili takım nasıl çeşitli mira kumaş Elbise modelleri bulabilir miyiz

ütü ister mi istemez mira elbise polyester yani sentetik elbise çok kırışmaz zaten iç göstermez mira kumaş elbiseler, mira elbise biraz terletebilir ama bu kumaş türü için doğal % 100 polyester olsun o kadar. mira elbise modeli zaten istemediğin kadar çok

mira örme kumaş, mira kumaş yazlık mı, mira kumaş kışlık mı, mira çeşitleri,mira kumaş nedir, mira örgü kumaş yapısı, mira kumaşlar, mira kumaş özellikleri nelerdir

Mira kumaşı araştırmadan aldım ve hayatımda gördüğüm en iğrenç kumaş türü .. hanımlara tavsiyem tesettür giyim sayfalarında altında mira kumaş yazan hiç bir şeyi almayın. Bildiğin Suriyelilerin giydiği fistanlar gibi bişey geldi .. ona kargo parası verip tekrar göndermeye üşendim o kadar gereksiz ve üretimden kalkması gereken bir kumaş

kötü naylonlu bir kumaş tipi almayınız


Mira kumaş naylon mu bunu hiç bilmiyordum.