Tekstil ve Moda

Kış Mevsiminde Nasıl Kıyafetler Giyinmeliyiz

Kış mevsiminin vazgeçilmezi triko kazaklar. 
Kışlık elbiselerde aranan ilk özellik ısıtıcı yani vücut ısısını muhafaza eden kumaşlardan yapılması gerekmektedir. Doğal olarak kış aylarında yağmur, kar, dolu gibi ıslatıcı doğa olaylarına karşı bedeni korumalı nem ve soğuğu dışarıda tutmalıdır. 

Kış aylarında kullandığımız elbiseler kat kat giyilmeli, elbise bedene tam oturmalı çok büyük olmamalı ve vücut kıvrımlarını iyice sarmalıdır. İçe giyilen elbiselerde pamuklu, yünlü kumaşlar veya yün karışımlı kumaşlar kullanılarak üretilen; teri emen ve hava alan elbiseler tercih edilmeli; en üste ise yağmur, kar gibi dış etmenlerin içeriye geçmesini önleyecek, üzerine düşen yağmur damlalarını içeriye almayacak ve yüzeyinden kayıp gitmesini sağlayacak türde elbiseler tercih edilmelidir. Eğer bu sağlanamazsa yağmur suyu elbisenin içine geçecek ve buharlaşan sıvı haldeki su, vücut ısını azaltacak ve üşümeye neden olacaktır. 

Kaban ve mont gibi en üste giyilen giysilerin içerisi yumuşak ve tüylü, dış yüzeyi ise daha düzgün ve suyun akıp gitmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Dış yüzeyler sentetik veya apre işlemi görmüş doğal lifler kullanılarak üretilen kumaşlardan yapılmalıdır. 

Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, kaşmir kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar, tüvit kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar kış ayları için tercih edilebilir. 
Soğuk havalarda; atkı, bere ve eldivenlerinizi yanınıza almayı unutmayın. 
Vücudumuzdaki ısının büyük bir bölümünü başta yüzümüz olmak üzere başımızdan kaybederiz, bu nedenle uygun tipte; bere ve atkı ile boyun ve baş bölgemizi soğuktan koruyabiliriz. Hava alan bir eldiven ile ellerimizi soğuktan korurken aynı zamanda kuru soğuk hava ve ayaz nedeniyle ellerimizde oluşabilecek kuruluk ve çatlaklara karşı önlem alabiliriz. 

Kış giyiminin önemli bir aksesuarı ve olmazsa olmazları da kışlık ayakkabı ve botlardır. Kışlık ayakkabılar ayağa tam oturan su ve soğuğa dayanıklı, ayrıca karlı ve buzlu zeminlerde kaymayı önleyecek bir taban yapısına sahip olmalıdır. 
Kışın soğuğuna karşı koyu renkler, açık renklere göre güneş ışığını daha çok emdiği için sıcak tutar. 
Kışın Hangi Renk Elbise Giyilir 
Kış aylarında genellikle koyu renk elbiseler tercih edilir ancak bu bir kanun değil dolayısıyla artık kışın bile renkli ve cıvıl cıvıl elbiseler görebiliyoruz. Kış modasının klasik renkleri: siyah, vizon, haki, bordo, hardal, kahverengi ve lacivert

»Kışlık Kumaş Çeşitleri Yazımız    »Yazlık Elbise Seçimi Yazımız 

20 yorum:

kış aylarında giyilebilecek giysiler bölgeden bölgeye değişir bir antalyada giyilen giysi ayrı olur, ankarada giyilen elbise farklı olur, erzurumdaki kıyafetler ise bambaşkadır, bölgeye uygun giyinmek ve mevsim geçişlerinde hırka, yelek gibi sıcaklandığımızda hemen çıkarabileceğimiz elbiseler yanımızda olmalı, uygun ayakkabı önemli her mevsimde aynı ayakkabı giyilemez

kış ayları geliyor gelsin kasım, aralık, ocak, şubat ve mart soğukları çıksın gardroplardan kışlıklar gelsin atkılar, bereler, eldivenler. nerde benim botlarım kabanlarım, montlarım, gocuklarım.. doğalgaz faturaları, buzlu yollar falan filan

kışlık elbise seçimi nasıl yapılır, yağmurlu havalarda nasıl giyinmeliyiz, soğuk havalarda ne çeşit elbiseler giymeliyiz, karlı ve kapalı havalarda giyilmesi gereken elbiseler nedir bunları açıklayan güzel bir yazı olmuş.

Tek parçadan oluşan kalın giysilerin giyilmesi durumunda; dışarıda ve sıcak olan iç mekanlarda terleyeceğini hissettiği zaman insanın yapabileceği tek şey o kalın kabanı çıkarmak; bu durumda da altta ince bluz veya gömlek ile kalabiliyoruz, ancak ince ve üst üste giyinilmesi durumunda örneğin kabanın altına bir hırka, ceket veya kazak giyilmesi durumunda üstteki parçanın çıkarılarak terlemenin önüne geçilebilir. Kışın üşüdüğümüz veya soğuk olduğu için hasta olmuyoruz, terleme nedeniyle hasta oluyoruz terli iken dışarı çıktığımızda veya hem içerde hem dışarıda aynı kalınlıkta elbise giydiğimiz zaman beden ısı dengesini ayarlamak için terliyor, içerde terleyip ardından soğuk bir ortama girdiğimiz için hasta olunuyor.

Genelde yazın insanlar yazın terlememeye çalışır ancak kışın terlememek çok daha önemli, eğer terlerseniz, suyun buharlaşması nedeniyle çok daha hızlı ısı kaybedersiniz. Aynı zamanda kışın havanın çok kuru olduğu için terleme ile inanılmaz miktarlarda su kaybedilir. Çok fazla su kaybı dehidrasyona neden olur ve bu da hipotermi riskini önemli ölçüde arttırır. Terlemek donmayı kolaylaştırır.

Hangi tür kumaşlar kış mevsimi için uygundur sorumun cevabını aldım özellikle kış aylarında okula giden küçük çocuklarımızı yukarıda yazılan öneriler doğrultusunda giydirmeliyiz

sıcak tutan kumaşlar size ısı vermez sadece vücut ısısını dışarı vermediği için siz sıcaklık hissedersiniz, eğer bedenimiz sıcak olmasaydı hiç bir elbise bizi ısıtamazdı, onun için elbiseye değil öncelikle sağlıklı beslenmeye önem verin.

kışın nasıl giyinmeli tarzı bir sorunun cevabı bilinenin aksine terletmeyen elbiseler tercih edilmeli olmalıdır, çünkü kışın üşüdüğümüz için değil terlediğimiz için hasta oluruz

merhaba arkadaslar trekking ve hiking için kışlık mont arıyorum ancak şöyle bir sorunum var çok terliyorum, yağmur geçirmeyen montlarda teri dışarı vermiyor diye biliyorum ve içeride hamam gibi terleyeceğimi düşünüyorum.teri dışarı atan ve içeri yağmur geçirmeyen elbiseyi arıyorum bu konuda hangi marka ve nasıl bir mont, parka gibi bir ürünü tercih etmeliyim

Dağcıları Örnek Almalısınız, Kat Kat Prensibi

Biliyorsunuz ki dağcılar, soğuk havayla mücadele eder. Soğuk havadan mümkün olduğunca az etkilenmeleri için giyim son derece önemlidir. Onlar da soğuk havanın etkisini, katmanlama yönteminden yararlanarak azaltırlar. Vücudumuz başlı başına bir ısı kaynağı olduğu için var olan bu ısıyı korumak ve ısı kaçağını önlemek adına kat kat giyinmeyi deneyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken giydiğiniz parçaların miktarına ve çeşidine özellikle dikkat etmelisiniz. Örneğin; bu prensibe göre ince olan kumaşlardan kalına doğru giyinmeniz gerekir. Bu yüzden de sizi soğuklardan koruyacak olan üç farklı katmanı bilmenizde fayda var.

İnce katman; İnce, vücudu saran atletlerden ya da içliklerden oluşan bu katman deri ile temas eder havayı hapsederek vücudun ısısını korumasına yardımcı olur. Bu katmanda pamuklu ve yünlü gibi emici ve doğal kumaşlar kullanılmalıdır.

Yalıtım katmanı; Bu katman, ince katmana göre daha bol olmalı ve vücudun en çok ısı kaybedilen baş, boyun, bilek gibi bölgeleri güzelce kapatılmalıdır. Kazak, süveter, kalın kumaşlı gömlekler ve pantolonlar bu katman için tercih edilebilir.

Dış katman; Dış katman, dış ortamla en çok temas eden yüzey olduğu için rüzgâra, yağışa dayanıklı yalıtımlı kumaşlardan üretilmiş olması işinizi kolaylaştırır. Bu katmanda; yağmurluk, yağmur pantolonu, bere, eldiven, atkı gibi giyim eşyalarını kullanabilirsiniz.

Hava Koşullarına Uygun Ayakkabı Seçimi de Çok Önemli

Yer ile sürekli temas halinde olduğumuzu ve yüzeylerin soğuk havalarda genellikle ıslak olduğunu düşünürsek; yüzeyden hemen soğuk aldığımızı düşünürsek kış aylarında doğru ayakkabı seçiminin ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. Kışın ince tabanlı, ya da soğuğu kolayca geçiren lastik ayakkabılar ayaklarımızın üşümesine neden olurlar. Bu yüzden soğuk hava koşullarında kendimizi koruyarak rahat hareket edebilmek için kürklü iç yapısıyla ayağınızı sıcak tutan, suyu geçirmeyen ve buzlu zeminlerde tabanı kaymayan ayakkabıları tercih etmelisiniz.

Soğuk kış günlerinde, yumuşacık kumaşları kim istemez ki ? Hem sıcak tutmaları hem de yumuşak dokularıyla iyi hissettirmeleri nedeniyle kışlık giysilerinizi, pamuk oranı yüksek kumaşların yanında kadife, yün ağırlıklı olarak seçebilirsiniz.

soğuk havalarda nasıl ve ne kadar giyinmeliyiz, kış mevsimi için ne tür giysiler tercih edilmeli, kışlık kumaşlar, kış aylarında kullanılan kumaş çeşitleri, kışın nasıl giyinmeliyiz,

Kış Mevsiminde: Soğuk ve de şiddetli geçtiği için, Kalın kazaklar ve de montlar, bereler ve botlar tercih edilir. Yoksa vücut üşür ve de hasta olur.

Kışın giyilen yünden yapılmış vücudun üst bölümüne giyilen kıyafet nedir denirse şunlardır derim; palto, kaban, kazak, mont, gocuk, parka, süveter.

herkes kışta ne giyilir demiş ama önemli olan kışta ne giyilmezdir

Kış mevsiminde giymemiz gereken kıyafetler nelerdir: Kış mevsimi çok soğuktur ve üşümemek için mutlaka kalın kıyafetlerimizi giymeliyiz.
- Mont
- Botlar
- Bere
- Atkı
- Eldiven

Ortak şekilde bu kıyafetler kış mevsimleri için mutlaka kullanılması gereken giyim çeşitlerimizdir.

üşüyerek uyandım bu sabah artık kış yakınlarda demek ki, soğuk geliyor nasıl giyinmeliyiz diye araştırmalardayım.

Kışın, kollarınızı ve bacaklarınızı titreten soğuk yüzünden güzel elbiselerinizi bir kenara atmanıza gerek yok. Şimdi elbiseleri kışa uydurma zamanı. Boğazlı kazaklar, İnce taytlar/Kalın külotlu çoraplar, Geniş kazaklar, kalın örgü elbiseler, Uzun çizmeler, Uzun salaş elbiseler, tüylü şardonlu kabanlar, Penye elbiseler.

kış mevsiminde hava alan ancak yağmur alamayan botlar giymeye başlayabilirsiniz.