Tekstil ve Moda

Sağlıklı İç Çamaşırı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Elbise seçimi yaparken iç çamaşırı detayı genellikle önemsenmiyor. Çoğu kişi dışarıdan nasıl göründüğünü, hangi montu giydiğini, hangi pantolonun içinde daha hoş göründüğünü önemserken, hangi iç çamaşırının sağlığı için önemli olduğunu pek düşünmüyoruz. Ama dışarıdan nasıl göründüğümüz kadar içinize ne giydiğiniz de önemli. İşte teninize birebir temas eden iç çamaşırlarını seçerken dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar: 

Sağlığımıza Uygun İç Giyimi Nasıl Seçeriz 
- İç giyim ürünleri, pamuklu veya doğal lifli kumaşlardan imal edilmelidir. 
- Sentetik kumaşlardan üretilen iç çamaşırları sizi terletir ve kötü bir koku oluşmasına yol açar. Ayrıca terleten kumaşlar, cildin nefes almasına izin vermez. 
- Naylon ve polyester gibi sentetik kumaşlar, bakteri enfeksiyonu riskini de arttırabilir. Pamuklu kumaşlar cildin hava almasını sağladığından bu gibi sorunlara neden olmaz. 
- Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. 
- Yıkama sonrası kıyafette sararma olmamalıdır. 
- Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır. 
- İç çamaşırları kumaşları çok kalın ve çok sert olmamalıdır. 
- Kadın alt iç giyim ürünlerinin ağ parçalarında hijyen sağlayan, rahatlık veren doğal malzemeler kullanılmalıdır. 
- İç giyim ürünlerinde beden ve kullanım talimatı etiketlerinin yıkama ve esnemeye dayanıklı olması gerekir. Baskı etiket kullanılmalı, böylece etiket bedeni tahriş etmemeli, rahatsızlık vermemelidir. 
- Kullanıcılar iç giyim ürünlerini tam bedenlerine göre almalıdır. Sağlıklı iç giyim ürünleri, kişilerin beden ölçüsüne uygun olanlardır. Yanlış bedende giyim rahatsızlık verir. 
- İç çamaşırı alırken doğru beden ölçüsünde bir seçim yapmak, hem konfor hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Sıkı ve dar iç çamaşırları giymek bedeninizde sürtünme ve tahrişe neden olabilir. Seçeceğiniz iç çamaşırlarının bedeninize hareket özgürlüğü verdiğinden emin olun. Çok dar bir külot veya sütyen içinde rahatça hareket edilmez; dar iç çamaşırları vücudunuzu sıkarak kan dolaşımını yavaşlatır. Bu durum da kaşıntı ve yanma hissine neden olarak deride kızarıklık oluşturabilir. 
- Erkek boxer ve kadın slip külot modellerinde iz yapan ve sıkan lastikler en büyük sorunlardan biridir. Sağlıklı bir çamaşırın tende iz yapmaması, vücudu sıkmaması gerekir. Erkek boxer, slip ve kadın slip modelleri likralı kumaştan imal edilmeli veya lastikli kısımlar bulundurmalıdır. 
- Korse tipi ürünler özel dokuma ile şekillendirmeli, kullanıcılara rahatsızlık vermemelidir. 

En Sağlıklı İç Çamaşırı Kumaşı Hangisidir 
Birçok insan farkında olmasa da giyindiğimiz en temel giysiler iç çamaşırlarıdır. İç çamaşırları insanlar için hayati önem taşıyan, özenle seçilmesi gereken, anti-alerjik ve anti-bakteriyel olarak işlem gören bir kumaştan üretilmiş olması elzemdir. Kumaş alanında uzman değilseniz ve bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizlere bu yazımızda ideal iç çamaşırı kumaşlarından bahsedeceğiz. Öncelikle vücut yapınıza göre çeşitli külot modellerini deneyip size en rahat geleni seçiniz. Burada bokser, slip ve don şeklinde olan modellerden bahsediyoruz. Daha sonra gün içinde yapacağınız aktivitelere göre hangi iç çamaşırı kumaşlarını tercih edeceğiniz konusunda bu yazımız size rehber olacaktır. 

1. Pamuklu Süprem Ürünler 
Pamuk elyafı yapısı gereği doğal hipo-alerjenik bir üründür. Pamuklu kumaşların nem transferi çok yüksektir. Pamuklu kumaşlar nefes alabilen yapıda olup yumuşak ve konforlu bir giyim sunar. Pamuk süprem kumaş ise iç çamaşırlarında en çok kullanılan kumaş çeşididir. Likralı süprem kumaş kullanıldığı taktirde giyeceğiniz ürün oldukça esnek ve rahat olur. 

Pamuklu Çamaşır Özellikleri 
Nefes alabilir 
Çok rahat 
Yumuşak malzeme 
Yıkamada çekme yapmaz 
Hassas ciltler için idealdir. 

2. Penye/Modal Karışımlı Ürünler 
Penye; en uzun pamuk elyaflarından üretilen iplik türüdür. Penye ile modal elyafının %50 oranlarda karışımından üretilen bu kumaş türü iç çamaşırınıza mükemmel bir yumuşaklık ve rahatlık katacak olan yüksek kaliteli bir kumaş meydana getirir. Modal kumaş doğal olarak antibakteriyeldir. Pamuk ile karıştırıldığında nem emme özelliği de olur ve mükemmel bir iç çamaşırı deneyimi sunar. 

Penye/Modal Çamaşır Özellikleri 
Oldukça yumuşak bir dokunuş ve his 
Üstün nem emme özelliği 
Pürüzsüz ve parlak bir görünüş 

3. İpek Kumaşlar 
İpek; çağlar öncesinden beri kullanılan yüksek kaliteli ve pahalı bir üründür. İpek böceğinin kozalarından kaynatılarak üretilir. İpek iç çamaşırları genellikle kadınlara hitap eder ancak günümüzde herkes kullanmaktadır. İpek iç çamaşırları diğer elyaflara göre daha fazla nefes alabilirlik ve serinlik sunar, ancak aşınmaya karşı dayanımı düşük olduğu için çabuk deforme olabilir. 

İpek Çamaşır Özellikleri 
Yumuşak 
Pürüssüz 
Çok emicidir. 

4. Naylon Kumaşlar 
Naylon deyince aklınıza kötü şeyler gelebilir bu çok doğaldır ancak günümüz teknolojisinde bu elyafa yapılan apreler ile hem sentetik elyafların sağlamlığını hem de doğal elyafların doğallığını bir arada yaşayabilirsiniz. Genellikle spor aktivitelerinde giyilmesi ile size spor salonunda konfor ve sağlam bir iç çamaşırı deneyimi sunar. 

Naylon Çamaşır Özellikleri 
Mikrofiber yapıdadır. (Çok ince ipliklerden üretilebilir.) 
Yumuşak İç çamaşırını kuru tutar 
Yıkanması ve bakımı kolaydır. 

0 yorum: