Tekstil ve Moda

At Kılı Fırçası Nedir, At Kılı Fırçası Faydaları ve Zararları

Doğal at kılı fırçaların selülitten kurtulmak için fayda sağladığı düşünülür. 
At kılı fırçası ölü derilerden kurtulmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için kullanılan bir fırçadır. Düzenli olarak kullanımında kullanılan bölgede çatlak ve selülit görüntüsünün de azalmasını sağlar. Kuru cilde uygulama yapabilir ve fırçalama bittikten sonra nemlendirici ya da kokulu yağlar sürebilirsiniz. 

At kılı fırçası ile yapılan kuru vücut fırçalama, deri altındaki kan dolaşımını hızlandırırken, kuruluktan pullanan ve kıl dönmesi sorunu yaşayan bacaklar için de çok daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm sağlamakla birlikte, selülit sorununu da azaltmaktadır. At kılı fırçası daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak için kullanılır. Karın, bacak ya da kol bölgelerine at kılı fırçası ile uygulama yapabilirsiniz. 

At Kılı Fırçası Faydaları ve Zararları Nelerdir 
At kılı fırçası günümüzde özellikle kadınlar tarafından sıklıkla kullanılır. At kılı fırçası kullanmanın faydaları olarak birinci sırada kan dolaşımını hızlandırması gösterilebilir. At kılı fırçası zararları olarak, at kılı fırçasını kullanırken bazı hassas ciltlerde kızarıklıklar, tahriş ve kaşıntı olabilir. Genellikle bu durum cildin tahriş olduğunu değil kan dolaşımının hızlı olduğunu gösterir. Kan dolaşımının hızlanması ise cildin güçlenmesini ve parlamasını sağlar. Ayrıca kan dolaşımı ve metabolizma hızlandığı için yağ yakımı ve az da olsa kullanılan bölgelerde zayıflama etkisi görülebilir. Ölü derilerden kurtulmaya yarar. Peeling yöntemlerinin hepsinde olduğu gibi kuru fırçalama ile de ölü cilt hücrelerinden arınabilirsiniz. Bu sayede daha pürüzsüz, daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Gerçek at kılı fırçalar cildi dolgunlaştırır. At kılı fırçasını düzenli olarak kullanarak daha dolgun ve selülitlerden arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz. Doğal enerji artışı sağlar. At kılı fırçası uygulamasını rutin hale getirerek enerjinizi artırabilir ve özgüveninizin artmasını da sağlayabilirsiniz. Selülit oluşumunu engeller. At kılı fırçası ile yapılan uygulama ile selülit görünümünü azaltabilirsiniz. Çatlaklar konusunda da eğer losyonlar ve beslenme ile desteklenirse olumlu etkiler görmek mümkündür. Kuru fırçalama hem kan dolaşımını sağlar hem de cildin daha parlak görünmesini sağlar. Kuru fırçalama için gerçek At Kılı Fırçası kullanılmasının herhangi bir zararı yoktur. Fakat gerçek olmayan at kılı fırçasının kullanılması cildin tahriş olmasına ya da kılcal damarların artmasına neden olabilir. Doğal olduğundan emin olmadığınız at kılı fırçasını kullanmaktan çekinin. At kılı fırçası gerçek olduğu sürece kanıtlanan herhangi bir zararı bulunmaz. 

At Kılı Fırça Nasıl Kullanılır 
At kılı fırçasının kaliteli olması kullanımı için önemlidir. At kılı haricinde bir fırçanın cildinize temasından kaçınmanız gerekir. Bacak, kol ve karın bölgesinde cilt tonunu açmak için at kılı fırçasını her gün kullanabilirsiniz. Uygulamaya başlamadan önce cilde herhangi bir krem ya da yağ sürmeye gerek yoktur. Kuru cildin üzerine çok sert olmayan nazik hareketler ile uygulama yapabilirsiniz. Fırçama işlemini bacaktan başlayarak kalp bölgesine doğru yapmak gerekir. Uygulama nereye yapılacak olursa olsun her bölge için kalbe doğru yapılması önemlidir. Fırçalama işlemi bittikten sonra yağ, nemlendirici ya da selülit kremi kullanabilirsiniz. Üreticiler at kılı fırçanın temizlenmesi ve bakımı için fırçanın su ile temas ettirilmekten kaçınılmasını tavsiye ediyor. Kullandıktan sonra nemli bir bezle temizleyip kurumaya bırakabilirsiniz. 

At Kılı Fırça Özellikleri Nelerdir 
İnsan vücuduna faydaları sebebiyle sıklıkla önerilen at kılı fırçasının özelliklerini öğrenmek önemlidir. Düzenli bir fırçalama ile kişilerin ciltlerindeki ölü deriden kurutulmaya yarar. Ölü deriden kurtulmak peeling etkisi sağlaması sayesinde mümkündür. Aynı zamanda kan akışını artırması da masaj etkisi gösterir ve bu özelliği ile ön plana çıkar. Genel olarak kronikleşmiş yorgunluğa da iyi gelir ve cildin daha sağlıklı görünmesi sağlanır. Gözeneksiz ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için uzmanlar tarafından düzenli at kılı fırçası tüketilmesi önerilir. Kıl dönmesi şikayetlerinden de at kılı fırçası kullanarak kurtulabilirsiniz. Selülit ve çatlakların görüntüsünde de azalma sağlayan at kılı fırçası ile daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. At kılı fırçasının faydalarından etkilenmek için düzenli bir kullanım önemlidir. Kan dolaşımının hızlanması ve cildin gençleşmesi için her gün 5-6 dakika boyunca istediğiniz bölgede fırçalama yapmalısınız. Bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve selülit görünümünde de azalma olur. 

0 yorum: