Tekstil ve Moda

Oduncu Gömleği Nedir, Oduncu Gömleğinin Özellikleri

Sarı ekose oduncu gömlek. 
Oduncu gömleği kumaşı, çözgü ve atkıda, orlon iplikle ve 1 cm'de 14 tel sıklıkla, 7 numara tarakla dimi örgüsüyle dokunur. Bu kalın kumaş genellikle oduncu olarak tabir edilen, kışlık gömleklerde kullanılır. Oduncu gömleği denilmesinin nedeni açık havada çalışan oduncuların, çoğunlukla soğuğu geçirmeyen bu gömlek türünü tercih etmesinden kaynaklanmaktadır. 

Moda'da grunge akımının uzantısı olarak ve daima trendlere uyumlu havasını koruyarak bugüne kadar gelmiş oduncu gömlekleri, kumaş türlerine göre ince, orta kalınlıkta ve kalın olarak başlıca üç gruba ayrılır. Farklı desenleri ve renkleriyle spor giyimin bir parçası olan oduncu gömlekleri, rahatlığı temsil eder ve kullanan kişilere casual bir hava katar. Oduncu gömlekleri, tek başına gömlek olarak ya da kışın soğuk havalarda balıkçı yaka kazak veya tişörtlerin üzerine önünü açarak ceket ve hırka yerine de kombinlenebilir. Oduncu gömleklerin cepsiz, tek cepli ve çift cepli çeşitleri bulunur. 

Klasik oduncu gömleklerinin farklı renk ve dizaynları yansıtan modellerini düz renk takım elbiselerinizle, blazer ceket ve pantolonlarınızla birlikte kullanabilirsiniz. Oduncu gömleklerini, kot pantolon, hırka ve yeleklerle beraber kullanarak country tarzı şıklık da elde edebilirsiniz. Arzu ederseniz kazakların içine giyerek hem soğuktan korunabilir hem de yaka deseniyle kombininize şıklık katabilirsiniz. Kareli oduncu gömleklerini, düz renk ceket ve takımlarla birlikte sadeleştirerek kombinleyebileceğiniz gibi uygun desenlerle eşleştirerek sıra dışı stillere imza atma şansını da yakalayabilirsiniz. 

6 yorum:

geçen mağazada oduncu gömlekleriniz ne tarafta dedim çalışana. hım gömleklerimiz bu tarafta dedi daha çalışanlar oduncu gömleği ne demektir ondan bihaber

oduncu gömleği kumaşı nedir bunu da öğrendik oduncu gömleği kumaşı orlondan üretilir.

Oduncu gömlek, büyük kare desenli rahat gömleklere denir.

Balıkçı yaka kazak veya tişört üzerine oduncu gömleği giyerek sade ve dikkat çekici görünebilirsiniz.

Oduncu gömlek fiyatları; ürünlerin markalarına, kumaşlarına, tasarımlarına ve ait oldukları sezona göre farklılık gösterir.

oduncu gömleği kareli ve kalın olur genellikle içine t-shirt giyip, önünü kapatıp üstüne mont giymek ya da önünü açmak da bir başka yöntemdir ince, orta kalınlıkta ve oldukça kalın olanları vardır.