Tekstil ve Moda

Pareo Nedir, Pareo Ne Demek

Pareo tüm bedeni kapatan veya sadece kalça ve bel bölgesi saran modelleri bulunmaktadır. 
Pareo, Güney Pasifik'te bulunan, Cook Adaları ve Tahiti'ye özgü bir bedeni saran egzotik eteğe verilen isimdir. Başlangıçta yerel erkekler maro adı verilen bir peştemal benzeri elbise giydiği için pareu adı verilen sadece kadın eteklerini anlatmak için kullanılıyordu. 

Pareo, baskılı, desenli ya da düz büyük ebatlı eşarp tarzında bir çeşit şaldır. Kadınlar omuzlarından veya göğüslerinden, diz kapaklarına kadar vücudu örtmek için tercih edilir. Bedenin bel veya göğüs çevresine sarıldıktan sonra düğümlenerek sabitlenir. Günümüzde tül benzeri olup çeşitli ebatlarda üretilip plaj giysisi olarak kullanılmaktadır. 

Kadınların, mayo ve bikini gibi yüzme giysilerinin üzerinde kullandıkları dikkat çekici bir giysi parçasıdır. Günümüzde terim, erkekler veya kadınlar tarafından giyilen, vücuda sarılmış herhangi bir türdeki elbiselere de pareo denilmektedir. 

6 yorum:

mayo veya bikini üzerine giyilip selülit gizlemek gibi amaçlara hizmet eder hale getirilip orijinal kullanım amacından dışına çıkarılmış deniz/plaj kıyafeti.

uzun plaj elbisesi olan pareo günümüzde çok farklı kullanım amaçlarına göre şekillenmiş ve üretilmektedir, örgü pareo, pareo etek olarak kullanılıyor, pareo eşarp ve paroe tesettür giyiminde de kullanılıyor.

pareo bence bikiniden daha seksi duruyor

pareo nasıl giyilir peki pareo elbise nedir özellikle yaz aylarında insanların Plaja gitmeden önce üzerlerine giymiş oldukları oldukça ince dokumalardan oluşan ve bireylerin dışarıdan gelebilecek olan Güneş yanıklarının önüne geçebilmeleri ve vücutlarının üst yüzeyine kaplamaları sonucunda yine buradaki terlemeleri ve vücudun deri üstünde kızarıklık ve yanmaların önüne geçebilmek amacıyla kullanılmakta olan bir tür kıyafet, toplam olarak bakıldığında tek bir parçadan oluşmaktadır. Bu parça vücudun büyük kapatarak burayı dış etkenlerden korumakta ve plajda kullanılmaktadır. Bazıları ise bu kıyafet türünü genellikle üzerinde bulunan kıyafetin üstünü örtmek amacıyla kullanılmakta ve plajda bununla güneşlemektedirler. Yaz aylarında en çok kullanılan kadın kıyafetlerindendir. tesettür pareo modelleri de vardır

pareo ne demek, ince tül plaj elbisesi, bedeni saran plaj kıyafetine verilen isim, parao nedir.

daha önceden yurt dışında moda olan pareo, son zamanlarda Türkiye'de de oldukça popülerleşen giyim ürünü, kadınlarımız bu iç gösteren kıyafet ile sarınıp plajda salınmanın tadını çıkarır. Pareonun burada kullanım alanı biraz farklılaşıp kimileri mayolarının üstüne giyiyor, kimileri ise eşarp, şal niyetine kullanıyor. Pareo denen yazlık ürünün en güzel kullanım alanı ise ayni renkte uyumlu bir bir giysi ile kullanıldığında ortaya çıkar.