Tekstil ve Moda

Kanvas Nedir, Kanvas Elbise ve Kanvas Tablo Kumaşları

Kanvas kumaştan üretilmiş elbise. 
Kanvas Kumaş (ing. canvas, alm. canevas): Elbiseler için üretilen türleri % 100 pamuklu, düz boya veya baskı ile istenilen şekilde renklendirilmiş olarak kullanılan; sanatsal çalışmalarda ve tablolarda kullanılan türleri ise keten, pvc gibi farklı malzemeler ile de üretilip sade ve ekru gibi doğal renginde kullanılmak amacıyla renklendirilmeden dokunan kumaş türüdür. 

Kumaş dokuma yapısı: çözgü: 10/1 pamuk - O.E. - atkı: 8/1 pamuk O.E. - Sıklık: 30x16 - örgü: panama 2/2 şeklindedir. Panama örgüsü özelliğinden dolayı konfeksiyonda kesime alınmadan önce yıkama çekmesi açısından test edilmelidir. 

Giyimde Kanvas Kumaş Kullanımı 
Giyimde kullanılan kanvas kumaşlar son derece kullanışlı ve sağlıklı bir ürün pamuktan imal edilir. Yapı olarak kumaş ile kot arasında olan kanvas spor giyim markalarının vazgeçilmezidir. Spor giyinmekten hoşlananların tercihi de genellikler kanvas kumaştan üretilen kıyafetler olmaktadır. Genellikle erkek, kadın ve çocuk alt, üst dış giyimde kullanılır. Mont, safari ceket ve özellikle pantolon tipi giysilerde tercih edilir. Kanvas ile üretilen kıyafetler hem şık hem de rahat bir görünüme sahiptirler. Kullanıcısına şıklığı ve rahatlığı bir arada sunan kanvas kumaş dayanıklıdır. Kanvas kumaştan üretilen kıyafetler uzun yıllar kullanılabilir. Ağır ve rustik yapısı itibariyle oldukça dayanıklı bir kumaştır. Pamuklu bir kumaş olması kullanıcısına rahat bir kullanım sağlar. 
Kanvas kumaşlar dayanıklı ve sağlam yapısı ile ön plana çıkarlar. 
Kanvas Tablo Kumaşı Nedir, Tuval Kumaşı 
Tablolarda kullanılan tuval/canvas genellikle keten ve sentetik kökenli olup yüksek dayanıklılığa sahiptir. Kanvas tablo, İngilizce tuval anlamına gelen canvas kelimesinin Türkçe karşılığıdır. Sanat literatüründe, resimlerde ve baskı ürünler piyasasında kanvas, canvas, tuval, tuval bezi kelimeleri yan yana ve sıkça kullanılmakta ve kavram karışıklığına neden olmaktadır. Resim sanatında, canvas/kanvas kelimesinden ziyade Fransızca kökenli (toile) tuval kelimesi yaygındır. Ancak bu kelimeler aynı anlamda kullanılmaktadır. 

2 yorum:

kanvas kumaş ne demek bilgilendim

kanvas tuval bezi, kanvas resim, kanvas kumaş nedir, kanvas kumaşı özellikleri nelerdir, kanvas ne demek, kanvas kumaş nasıl yapılır, canvas anlamı nedir