Tekstil ve Moda

Fisto Kumaş Nedir, Fisto Kumaş Özellikleri

Fisto kumaş. 
Fisto kumaş, dantel görünümlü, işlemeli delikleri veya nakışları olan kumaş türüdür. Fisto kumaşlar kıyafetlerin birçok bölümünde rahatlıkla kullanılabilir. Fisto kumaşlar görünüm itibariyle dantele benzeyen, nakışlı, işlemeli, delikli süslemeleriyle bilinen giyim sektöründe oldukça sık tercih edilen kumaş türlerinden biridir. 

Çok uzun yıllardan beri kullanılan dayanıklı bir kumaş türüdür, geniş bir renk, doku ve malzeme yelpazesinde üretilmektedir. Genellikle pamuklu veya polyester yapıda bir kumaştır, materyal olarak çoğunlukla pamuk, viskon veya saf pamuk vual kullanılır ve içerisine vual astar yapılır. Yün, ipek veya saten malzemeden de yapılan fisto kumaş çeşitleri her alanda kullanılır. Rahatsızlık vermez ve nemi engelleme özelliği vardır. İçindeki nakışlı delikler sayesinde hava alır ve vücut nemi seviyesini minimize eder. Doğal ve nakışlı görüntüsü kendine has bir özelliktir. Fisto kumaşlar da deliklerin üstüne veya farklı bölgelere nakış-işleme yapılmaktadır. 

Fisto kumaşlar günlük kıyafetlerinizin ve evinizdeki dekoratif ürünlerin birçok parçasında rahatlıkla kullanılabilir. Dantel türevi diğer kumaşların aksine fisto kumaşlar işlemeleri ve yapısı sayesinde cildinizin nefes almasına olanak sağlar, hem rahatlık hem de şık bir görünüm için fisto kumaş uygun bir seçenektir. Kıyafetlerde ve ev tekstilinde tercih edilen desenli fisto kumaşın kullanım alanlarına baktığımızda elbise, etek, gömlek, bluz, ceket ve ev tekstili gibi geniş yelpazede kullanıldığını görürüz.

0 yorum: