Tekstil ve Moda

Sonbaharda ve İlkbaharda Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır

Sonbahar mevsiminde giymemiz gereken kıyafetler: Sonbahar bir geçiş mevsimidir ve kış kadar olmasa bile, bizi üşütecek kadar soğuk olabilir. Sonbahar havası özellikle bizi nezle ile grip yapabilir. O yüzden bu havalara çok dikkat etmeli ve doğru kıyafetlerimizi tercih etmeliyiz. 

- Pantolon 
- Kalın penye 
- Kapüşonlu sweatshirt 
- Babet 

Sonbahar mevsiminde bu kıyafetleri tercih ederek rahatlıkla mevsimi geçirebiliriz. 

İlkbahar mevsiminde giymemiz gereken kıyafetler: İlkbahar en sevdiğimiz mevsimlerden biridir. Yavaş yavaş çiçekler açmaya başlar, havalar ısınmaya başlar ve her yer yeşillenir. İlkbaharda piknik yaparız ve dışarıda keyifle dolaşırız. Diğer mevsimlere göre aynı şekilde İlkbahar mevsiminde de giymemiz gereken bazı kıyafetler bulunuyor. 

- Yelek 
- Şemsiye 
- Uzun kollu penye 
- Tayt 
- Spor ayakkabı 

Bu kıyafetler bize İlkbahar aylarında rahatlatır ve keyifle dışarıda dolaşmamıza imkan verir. Özellikle sonbaharda olduğu gibi İlkbahar mevsimi de geçiş dönemidir. Hasta olmamak için bu dönemi de dikkatli şekilde geçirmeliyiz ve doğru kıyafetleri tercih etmeliyiz. 

Bazı zamanlar kış ve yaz mevsimleri arasındaki geçiş mevsimleri olan ilkbahar ve sonbahar aylarında bazen güneş açar ve sıcak olur bazende tam tersi kar yağar ve havalar soğuk olur, üşürüz. Böyle durumlar ile karşı karşıya kaldığımız zaman yapmamız gereken, dikkatli davranmak ve buna uygun kıyafetler tercih etmektir. Bahar aylarında aynı gün içinde bile yüksek sıcaklık değişimleri olabilir bu nedenle buna uygun ve hazırlıklı şekilde evden çıkmalıyız. 

1 yorum:

baharda aynı gün hem güneş açar hemde fırtına çıkabilir o yüzden uygun giyinmek önemlidir.