Tekstil ve Moda

Butik Nedir, Butik Ne Demek

Butiklerde kıyafet dışında; ayakkabı, mücevher vb ürünlerde müşteriye sunulmaktadır. 
Butik, giyim ve süs eşyası satılan küçük dükkanlara denir. Fransızca boutique kelimesinden gelir. Butikler genelde terzi gibi belirli bir müşteri kitlesine hitap etmektedir. Butikler, özellikle tasarım kıyafetler ve aksesuarlar ya da özel bir ürün yelpazesi satan bir küçük bir mağaza veya daha büyük bir mağazadaki küçük bir özel bölümdür. 

Butikler, genellikle kısıtlı miktarlarda yüksek fiyatlı, yeni modayı sunan, küçük oldukça uzmanlaşılmış giysi ve aksesuar mağazasıdır. Güncel moda trendlerine uygun kumaşlar ve elbise modelleri beden ölçülerine göre farklı serileri içine alacak şekilde dışarıdan satın alınabildiği gibi bazı durumlarda butik içinde üretilir. 

Özelliklere kadınların daha fazla ilgisini çeken moda butikleri, aslında bir ticari işletmeye verilen isimdir. Genellikle tekstil ve süs eşyaları satan, herkese değil de özel bir kitleye hitap eden dükkanlara butik adı verilmektedir. Günümüzde oldukça popüler olmuş olan butik kelimesi büyük zincir mağazalara göre daha ufak ve özeldir. 

5 yorum:

butik deyince aklıma kıyafet mağazasından önce butik otel geliyor

Butik Otel Nedir? Yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz eden, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede, deneyimli veya konusunda eğitimli personel ile kişiye özel hizmet verilen ve aşağıda belirtilen nitelikleri taşıyan en az on odalı otellerdir butik oteller.

Butik otel ne demektir ? Butik Otel veya diğer adıyla Küçük Oteller bence; Sahibi tarafından işletilen. İşleten kişiye her an ulaşılabilen. Sohbeti, yemesi, içmesi ev havasında geçen. Farklı olan. Bir ahbap, arkadaş evine gidilmiş, konuk olunmuş hissi veren. Tasarımı ve tarzı olan. Kendine has ve özgün olan. Bir yerin taklidi olmayan. Ayrıldığınızda, kalbinizin ve ruhunuzun kaldığı yer olan. Temiz, hijyen kurallarına uygun olan. İlgi ve merak uyandıran. Otel atmosferini yaşatmamaya çalışan tesislerdir.

butikler butik üretim yapılan yerlerdir yani üretim veya satış butikte küçük montanlıdır.

Butik, belirli bir müşteri grubuna benzersiz ürünler satan bir mağaza veya genellikle pahalı mağaza olarak tanımlanır tarafımca