Tekstil ve Moda

Unisex Nedir, Unisex Elbise Ne Demek

Unisex elbise ve aksesuarlar hem erkek hem de kadınlar tarafından giyilebilir. 
Unisex (üniseks), cinsiyete özgü olmayan, herhangi bir cinsiyet için uygun olan şeyleri ifade eder. Unisex, Türkçe anlamı, her iki cinse uygun, hem kadın hem erkek için olup cins farkı gözetmeyen, cinsiyet ile ilişkili olmayan veya cinsiyet tarafsızlığı için kullanılan bir terimdir. 

Unisex, çoğunlukla spor giyimden oluşan, erkek ve kadınlar için aynı olan moda tarzıdır. Ahenkli görünümünü sadece giyim değil, aynı zamanda saç biçimleri ve belirli tarzdaki aksesuarlar oluşturur. Unisex tarzı, spor tarzda, özel amaçlı tasarlanmış giysilerde ve eşler için üretilen giysilerde sıklıkla kullanılmaktadır. 

Unisex giyim en iyi şekilde hem kadınların ve hem de erkeklerin giyebileceği, erkeklerde ve kadınlarda benzer görünmesi için her iki cinsiyet için de uygun olacak şekilde tasarlanmış giysiler olarak tanımlanır. Bu ürünlerde feminen ya da maskülen özelliklerden herhangi biri ağır basmaz nötr bir giyim tarzıdır. 

Uniseks, cinsiyete özgü olmayan, herhangi bir cinsiyet için uygun olan şeyleri ifade eder. Ayrıca, cinsiyetsizliği veya cinsiyet tarafsızlığı için kullanılan bir terimdir. Hem erkek hem de kadınlara hizmet veren kuaför ve güzellik salonlarına çoğu zaman unisex denir. Bu aynı zamanda geleneksel olarak giyim mağazaları veya güzellik ürünleri gibi cinsiyetlere göre ayrılmış diğer hizmet ve ürünlerin tipik bir örneğidir. Unisex kıyafetleri tişört gibi giysiler içerir; ayakkabı ve aksesuar gibi ürünlerde üniseks şekilde tüketiciye sunulabilir. 

9 yorum:

Unisex terimini ilk defa yüniseks ne ya dedim. unisex giyim ne demek diye satıcıya sordum sonra aklımdaki diğer şeylerde aydınlandı ve Unisex beden ne demek? Unisex demek ne demek? Unisex Parfüm ne demek? unisex ayakkabı ne demek unisex çorap ne demek, unisex elbise ne demek gibi unisex ön ekine sahip bütün kalıplar cevap buldu

unisex modeller (özellikle giyim veya saç stilleri) her iki cinsiyet için de uygun olacak şekilde tasarlanmıştır.

unisex anlamı ortak kullanılan anlamına geliyor yani cinsiyet fark etmiyor bu tarz elbiselerde, hem erkek hem kadınların ortak kullanabildiği şeyler için bu tabir kullanılıyor.

Unisex ürün ne demek türkçesi cinsiyeti olmayan ürünler ve hizmetlerdir.

unisex, her iki cins için geçerli olan şeylerdir, tekstil sanayinin icat ettiği her cinsin giyebileceği giyecek modellerine verilen isimdir.

Unisex kavramı:

Unisex isimlerde
Unisex Ayakkabı nedir
Unisex Saat Ne Demek
Unisex isim Ne Demek
Unisex ne demek
Unisex spor ayakkabı ne demek
Unisex model Ne Demek
Unisex Ne Demek tdk
Unisex okunuşu

şeklinde aratılınca çeşitli bilgiler bulunur

uniseks parfüm, hem erkeklerin hem de kadınların kullandığı parfüme denir

hamileliğin ilk günlerinde henüz bebeğin cinsiyeti belli değilken alışveriş yapılacaksa unisex bebek kıyafetlerini tercih etmek daha mantıklı ayrıca unisex aksesuarlarda faydalı olur.

unisex isim ile duyduğumuz kelime ingilizce olur kendileri. unisex olan şeylerden uzak dururum yıllardır. düşünsene unisex bir isim olan adım bile nelere sebebiyet verebiliyor unisex olan diğer şeyleri düşünemiyorum bile