Tekstil ve Moda

Şömizye Nedir, Şömizye Ne Demek

Şömizye yaka elbise. 
Şömizye, yakası erkek gömleği yakasına benzer biçimde yapılmış, uzun kollu ve kolları manşetli kadın bluzuna denir. Küçük yakalı takma kollu, kolları manşetli ve önden düğmeli klasik bluz çeşididir. 

Şömizye; yakası erkek gömleği yakası şeklinde olan, uzun kollu, kolları manşetli ve önden düğmeli klasik bir bluz modelidir. Şömizye kelimesi Fransızca chemisier kelimesinden Türkçeye geçmiştir. Şömizye bluz modellerinde şömizye yaka kalıpları kullanılır. Maskülen bir kıyafet olan şömizye bluzlar, çeşitli kombinlerde kullanılabilmesi nedeniyle oldukça işlevsel bir giyim ürünüdür. Şömizye modeli, etek ve pantolonlarla kombinlenerek günlük hayatta sade ve rahat bir kıyafet tercihi olabilir. Daha şık kumaşlardan dikilen şömizye bluzlar ise daha klasik etek ve pantolon modelleriyle kombinlenerek özel gecelerde tercih edilebilir. Şömizye bluzlar, erkek gömleklerinde bulunan keskin kesimli yakaya sahip olmalarıyla diğer bluz modellerinden ayrılır. 

Şömizye yaka, farklı üst giyim parçalarına uyarlanabilir. Şömizye yaka dikmek için şömizye yaka kalıplarından yararlanılır. Bu kalıba uygun olarak dikilen yaka, çeşitli dikiş teknikleriyle bluz, ceket ya da gömlek modeline takılarak kullanılabilir. Şömizye yaka gömlek ve bluzların kullanım alanı oldukça geniştir. Keskin kesimi ve duruşuyla iş hayatında ve ofiste rahatlıkla tercih edilebilir. Şömizye bluzlar, daha klasik kumaşlardan dikilmeleri halinde günlük olarak ya da özel davetlerde de kullanılabilir. İpekli, pamuklu, şifon ya da saten şömizye gömleklerle şık kıyafet kombinleri yapılabilir. Şömizye bluzlarda renk skalası da son derece geniştir. Zevke göre canlı ya da pastel renklerde üretilen şömizye gömlekler, kot ya da kanvas pantolonlarla veya pamuklu ve penye eteklerle birlikte giyilebilir. Bunun yanı sıra kendinden desenli şömizye bluzlar da günlük giyimde oldukça sık tercih edilir. Şömizye bluzlar tunik şeklinde uzun da olabilir. Bu tür bluzlarda önde yer alan düğme kısmı dizin üst kısmına kadar ulaşır. Dar pantolon ya da tayt modelleri ile kombinlenerek şık bir günlük kıyafet seçeneği oluşturulabilir. 

2 yorum:

Somizye gomlek elbiseler icin kullanilan bir kelime diye biliyorum.

Şömizye yaka gömlek nedir nasıldır.