Tekstil ve Moda

Runner Nedir, Runner Örtü Ne Demek

Pamuklu krem rengi dantel runner örtü. 
Runner, masada yemek esnasında kullanılan, uzun dar bir biçime sahip dikdörtgen şeklindeki örtülerdir. Büyük masa örtülerin üzerine serilerek ya da Amerikan servisleri ile birlikte kullanılan ürünler, tek renkli olabileceği gibi farklı desenlerle süslü de olabilir. Yemek sırasında üzerine kase, tuzluk, biberlik ya da sürahi gibi gereçler konan runner örtüler, masaya hem uyum ve hem de düzen katar. Masada özellikle düzenli bir görünüm oluşturduğu için sofraların vazgeçilmezi haline gelen runner örtü türleri, farklı modellere ve biçimlere sahiptir. 

Runner Örtü Modelleri 
Runner örtü modelleri arasında özel akşam yemeklerinde masalarda yerine alan şık ürünler, günlük örtü çeşitleri, balkon ve bahçe masalarına uygun üretilen renkli modeller, dekoratif örtüler ve takım halinde satılan setler yer alır. Özel akşam yemeklerinde masalarınıza şıklık katacak runner çeşitlerinde farklı yemek takımları ile uyumlu kullanabileceğiniz ürünler bulunur. Yaldızlı süslemeleri, nakış işlemeleri, parıltılı taşları, püsküllü asimetrik uç kısımları ve saten kumaşı ile parlak bir görünüme sahip örtüler ile şık bir masa kurabilirsiniz. Özellikle simetrik uç kısımları ile dikkat çekici bir duruş sergileyen örtüler ile masalarınıza hareket katabilirsiniz. 

Günlük kullanılan örtülerdeyse daha canlı renklerin hakim olduğu modeller öne çıkar. Yıldız ve çiçek desenleri ya da geometrik motifler ile süslü ürünlerin çok renkli çeşitlerini bulabilirsiniz. Özellikle yaratıcı temaları ile ailenizle keyifle yemekler yerken kullanacağınız örtülerden masa konseptinize uygun olanı seçebilirsiniz. Renk tonları ve süslemeleri ile farklı zevklere hitap eden ürünler dışında tek renkli örtüler de runner modelleri arasında mevcuttur. Klasik tasarımı her evde bulunması gereken tek renk örtüleri hem günlük yemeklerde hem de özel akşamlarda kullanabilirsiniz. 

Açık havada kurduğunuz masalarda kullanabileceğiniz rengarenk örtülere de ulaşabilirsiniz. Takım halindeki örtülerde ise hem dekorasyon amaçlı hem de yemeklerde kullanabileceğini ürünler mevcuttur. Dantel süslemelerinin ön plana çıktığı setlerde Amerikan servisleri ile satılan setler dikkat çeker. Masa örtüsü kullanma gerekliliğini ortadan kaldıran çoklu setler, işlevsel bir kullanım sunar. Yemek sırasında masaya serebileceğiniz gibi, şık tasarımı ile gün içinde dekorasyon amacı ile kullanacağınız işlevsel ürünleri seçebilirsiniz. Runner fiyatları, modelleri değişiklik gösteren runner örtü fiyatları, ürünün kumaşına ve tasarımına bağlı olarak değişir. 

2 yorum:

Jüt (çuval) kumaşından üretilmiş runner örtüler özel günlere ve evlere estetik katıyor ürün ölçüleri istenen ebatlarda üretiliyor. Dantelli vb çeşitleri bulunan runner jüt kumaş örtüler özellikle düğün ve benzeri organizasyonlarda veya kafe ve restoran gibi mekanlarda masa üzerinde dekoratif amaçlı kullanılabilir.

runner nasıl kullanılır bunu bilmek ve ortama göre runner modeli seçmek gerekir.