Tekstil ve Moda

Kap Nedir, Kap Ne Demek

Kaplar yazlık kombinlerin vazgeçilmez parçasıdır. 
Kap kadınların giydiği kolsuz üstlük elbiseye denir. Kap son dönemlerde yaygın olarak kullanılan dış giyim ürünlerinden birisidir. Kap tesettür giyim başta olmak üzere kapa olan ilginin artması nedeniyle son zamanlarda tesettür kap giyim modellerinde ürünler çeşitlenmiş ve kullanımı artmıştır. 

Kap diz altına kadar olan ve ince kumaşlardan üretilen ince yazlık dış giyim ürünleridir. Kaplar düğmeli veya fermuarlı olarak tasarlanmaktadır. Kapların pardesülerden farkı pardösüler ayak bileklerine kadar uzanan dış giyim ürünleri olmasıdır. Ayrıca pardösülerin yazlık veya kışlık olarak iki tane modelleri bulunmaktadır. Kaplar ise sadece yazın ince kıyafetlerin üzerine ince kumaşlardan olarak tasarlanmaktadır. Ayrıca kap modelleri pardesülere göre daha farklı çizgilere ve modellere sahiptir. Genellikle pardösü ve tuniklerin karışımından fikir edinilerek tasarlanabilen aynı zamanda farklı modelleri itibari ile uzun elbiseleri andıran süslü modeller olarak tasarlanmaktadır. 

2 yorum:

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle beraber kap modellerine ilgi artıyor. Pantolonların üzerine kullanılabilen kap çeşitleri tesettür elbise giyiminden sonra kadınların en fazla tercih ettiği giyim türlerinden biridir. Her pantolonun üzerine uyumlu olan tamamen kurtarıcı görevi gören bir üründür. İstediğiniz renk, model, desen çeşitlerini bulabileceğiniz aynı zaman da topuklu ayakkabılar ile de kombin yaparak uyum yakalayabileceğiniz bir üründür. Kadınların dolaplarında mutlaka yer edinmesi gereken ve vazgeçilmez olacak ürünlerdir. Kaplar kurtarıcı bir kıyafet türü olmasından dolayı da farklı renk ve modellerini tercih etmenize olanak sağlayacaktır.

kap elbise nedir diyordum uzun bir zamandır, kap ne demek diye arayınca başka kaplar çıkıyordu