Tekstil ve Moda

Frak Nedir, Frak Kimler Tarafından Kullanılır 🎩

Siyah frak. 
Frak, (Alm. Frack, Fr. queue-de-pie, f; frac, İng. full dress suit; tailsuit), resmî törenlerde giyilen uzun etekli, eteğinin arkası beline kadar yırtmaçlı, siyah erkek ceketi ya da takımıdır. Frak, resmi törenlerde erkeklerin giydiği, belden, dikişli, yandan uzun etekli, arkası yırtmaçlı takım elbise türüdür. 

Frak; 18. yüzyılın ikinci yarısında binici kıyafeti olarak ortaya çıktı. Binicilerin at sırtında rahat hareket edebilmesi için önü iliklenmezdi. Bu ihtiyaç sonrasında frağın önünün iliklenmesinin kaynağı oldu. Frağın arkasında iki uzun yırtmaç olmasının sebebi ise; binicilerin kıyafetinin at sırtında kırışmasının istenmemesidir. 

Daha sonraki dönemlerde İngiliz kraliyet ailesinin ve lordlarının uşak ve hizmetçilerine giydirdiği; kolonileşme döneminde, İngiliz kolonilerindeki devlet adamlarının ise İngiltere'ye bağlılıklarını bildirmek için giydikleri kıyafettir. 

5 yorum:

İngiliz'in uşak kıyafetiydi doğru ancak ülkemizde bir dönem mecliste milletvekilleri için zorunlu tutulmuştur frak giymek. İngilizler uşaklarına giydiriyor bu kıyafeti, hiç frak giymiş bir kraliyet ailesi mensubu gördünüz mü?

Frak, erkeklerin resmî törenlerde giydikleri siyah renkli, uzun etekli ve eteğinin arkası bele değin yırtmaçlı ceketle bir pantolondan oluşan takım giysi. Bir zamanlar TBMM Başkanlarının giydiği beyaz papyonlu, beyaz yelekli, ceketinin arkası uzun olan kıyafet.

yeğenim fragmana frakman diyor

frak bu ülkede protokol kıyafetleri arasında resmi olarak yazık ki ne yazık

frak giyilirken saat takılmaz bunu yeni öğrendim