Tekstil ve Moda

Vatka Nedir, Vatka Ne İşe Yarar

Vatkalar, hem elbiselerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar hem de şık ve güzel bir görüntü sağlar. 
Vatka (Alm. Schulterpolster, Fr. épaulette, İng. shoulder pad), giysilerde omuz bölgesinin desteklenmesi ve anatomik vücut şekline uyması amacıyla çeşitli boyutlarda yapılan pamuk, sünger gibi malzemelerden elde edilen dolgulu, yardımcı malzemelere denir. 

Vatkalar, elbiselerin şık ve düzenli görünmesi için tasarlanan ve uygun yerlere yerleştirilen pamuk, sünger ya da elyaf gibi malzemelerden yapılan tekstil ürünleridir. Vatkalar, konfeksiyon sektöründe kullanılır ve giysilerin daha çok omuz kısımlarına yerleştirilen özel malzemeden yapılmış parçalardır. Genellikle kumaş içine pamuk, elyaf ve sünger konulması ile kumaşın kenarlarının dikilip kapatılması ile elde edilir. Dikilen bu parça elbisenin uygun yerlerine dikilir ve ürün nihai şekline kavuşur. 

Vatkalar genelde giyside omuzu besleyen dolgu malzemelerdir. Vatkalar, dik ve dolgun görünmesini sağlamak ereğiyle giysinin omuzlarına içten eklenen parçadır. Vatka ya da vatkalı terimi, genelde ceket ya da benzeri giysilerde, omuzların dik durmasını, dik görünmesini sağlamak amacıyla, içine doğal veya sentetik elyaflar konulan ve giysinin omuzlarına içten eklenen parça, giyeceklerin omuz kısmına yerleştirilen aparatların hepsi için kullanılır. Ayrıca ayakkabı, bot ve bone gibi ürünlerin içine de vatka eklenebilir. 

Ayakkabıcılıkta kullanılan türdeki vatkalar, botlarda ve ayakkabılarda topuk bölgesinin ayağınıza vurmasını engelleyen özel bir ürünlerdir. Topuk ya da parmak bölgesine yerleştirilerek yumuşak yapısıyla botların ayaklarınıza vurmasını engeller. 

11 yorum:

Bot vatkası nedir, Asker bot vatka gibi kelimeler askerlik yapanlar bilir asker botu ayağa vurur bunu önleyen önemli bir aksesuardır bu ayakkabı vatkaları

Vatkalı ceket nedir diye sordular, bot vatka nerede bulunur askeri eşyalar satan yerlerde bulabilirsin, vatka nerede satılır dediler ayakkabıcılar çarşısı vb yerlerde, internet alışveriş sitelerinde vardır, vatkalı nedir vatka ne işe yarar, evde vatka yapımı nasıl olur elyafı bir kumaşın içine dikersen vatka olur, vatka ceket nedir, vatkalı ceket nasıl olur.

Vatkalar, topuk bölgesine yerleştirilerek yumuşak yapısıyla botların ayaklarınıza vurmasını engeller. Ayrıca aldığınız ayakkabı büyük geliyor topuğunuzun üst kısmındaki deriye zarar veriyorsa, ayakkabı topuğuna ilave edilen bir vatka sayesinde bu durumu engeller.

Vatkalar üst giyimde giysinin omuz kısımlarına dikilir ve vatka sayesinde giysinin omuzları yüksek ve hacimli durur.

Takıp çıkarılabilir vatka nereden alırız

geçen gün vatka celet gördüm ben sadece kadının giydiği vatkalı ceket'i beğendim bu kadar basitçe ne kaar güzel dedim bana bende sevdim ama sizin değerlendirmenize ihtiyaç duymadan da bir vatkalı ceketi sevebilirim! dedi ilginç bir vatkalı elbise hikayemdir.

Çok özgün bir hikayeymiş Berna Hanım. Bizzat kendiniz mi yaşadınız?

vatkalı ceketlere sahip kırmızı etekli kadınlar gördüm bugün

Vatka askerde ne işe yarar botun içine koyarsın ve ayakkabı ayağı vurmaz.

vatkalı ceketten sonra vatkalı tişört örneklerini de gördüğüm elbise aparatıdır.

dayanamayıp yapacam :) bir rus çirkin elbise yoktur az vatka vardır.