Tekstil ve Moda

Hangi Sütyen, Balenli Mi Balensiz Mi

Sütyen seçimi kolay gibi görünse de aslında oldukça önem verilmesi gereken bir iştir. Ölçünüzü doğru biliyor olsanız dahi neredeyse her modele göre değişiklik gösteren kalıplardan ötürü aldanmanız muhtemeldir. 

Balenli sütyenler toparlayıcı özelliğe sahip olduğu için göğüslerinizin daha yuvarlak ve dolgun bir görünüme sahip olmasını sağlar. Bu tür bir sütyen almadan önce göğüs ölçünüzü tekrardan ölçmenizi tavsiye ederiz. Üstünüze tam oturması, sıkmaması ya da göğüslerinizin taşıp kötü bir görünüme neden olmaması için buna dikkat etmenizde fayda var. Büyük göğüslü olmamakla birlikte göğüslerinizin sarkık durmasından endişe edenlerdenseniz, yine balenli sütyenlerin kurtarıcınız olacağını da not düşmekte fayda var. Doğru bilinen yanlışlar arasında ise balenli sütyenlerin balensizlere göre daha rahatsız olduğu inancı bulunuyor. Ancak kaliteli malzemeden üretilmiş ve göğüs ölçünüze uygun doğru bedeni bulduğunuz takdirde rahatsız hissetmeniz mümkün değil. 

Balensiz sütyenler desteksiz olduğu için diğer sütyenlere nazaran göğsünüzü dilediğiniz gibi şekillendirme ve daha dolgun gösterme olanağına sahip olamayabilirsiniz. Ancak doğal bir görünüm için ideal olduklarını söylemeliyiz. Sütyen kullanmaya yeni başlayacak olan genç kızlar içinse en doğru seçimlerden biridir balensiz sütyen. Genelde pamuklu kumaştan yapıldığı için de cildi rahatsız etmez. 

0 yorum: