Tekstil ve Moda

Turuncu Renk Nedir, Turuncu Rengin Anlamı

Turuncu rengi. 
Turuncu ya da oranj (orange), sarı ile kırmızının karışımından oluşur. Turuncu, lezzetli turunçgillerden portakalın rengidir. İkincil bir renktir ve kırmızı ile sarının eşit oranlarda karıştırılmasının sonucudur. İki ana rengin oranlarına bağlı olarak birçok turuncu çeşidi vardır ve tonu, beyaz ve/veya siyahın eklenmesiyle ayarlanabilir. #FFA500 renk kodlu turuncu sıcak bir renktir. 

Turuncu, güneşin ve günbatımının renklerinden biridir ve enerjiyle doludur. Turuncu yeniden doğuşun ve yeni başlangıçların simge rengidir. Bazı kültürlerde maddi olmayan ancak manevi zenginliği temsil eder. İçinde barındırdığı enerjiyi insanlara yansıtır ve paranoya ve depresyon gibi psikolojik bozuklukların tedavisinde kullanılabilir. Duvarınızdaki turuncu renk size güneşi hissettirir, sıcak bir ortam yaratır ve içinizi enerjiyle dolduran bir terapi halini alır. Enerji ile ilgili bir çok materyal ve eylem de turuncu renkle belirtilir. 
Turuncu renk tonları. 
Turuncu, iştah açıcı, eğlenceli bir renktir. Canlandırıcı, güçlendirici etkisi vardır. 5 ile 8 yaş arasındaki çocukların en sevdiği renklerden biridir. Sosyalleşme problemi yaşayan, içe kapanık çocuklarda etkili bir renktir. Morali yüksek tutan, pozitif, iyimser bir renktir. Kritik düşünme becerisi ve hafızayı olumlu etkiler. Bağımsızlık ve bağımlılık, Şok, travma bu renk için söylenebilecek ana konulardır. Ayrıca iç görü kazandırır; koy vermeye yani bir şeyleri veya olayları bırakmaya yardım eder. Cinselliği ve güveni temsil eder. Turuncu rahatlatan bir renktir ayrıca sayıca kalabalık gösterdiği düşünüldüğünden genelde kafe gibi işletmelerin dekorasyonunda kullanılır. 

2 yorum:

turuncu çok güzel insanın içini ısıtan bir renk

turuncu en sevdiğim meyve olan portakalın rengidir, onun için benim sevgim vardır bu renge