Tekstil ve Moda

Kartela Nedir, Kumaş Kartelası Ne Demek

Kumaş renk kartelası. 
Kartela (swatch card), boya, kumaş, halı, fayans vb. ürünlerin çeşitlerini, renklerini, desenlerini küçük parçalar halinde gösteren listelere denir. 

Boya, kumaş, halı ve mobilya döşemeleri gibi ürünlerin renk ve çeşitlerini küçük parçalar halinde gösteren liste ya da örnekler kartela olarak adlandırılır. Kumaş kartelası, üzerinde kumaşların bilgilerinin yer aldığı ve bu bilgilerin askılık şeklinde olan karton, plastik gibi malzemelerden yapılmış araçlardır. Bu malzemelere kumaş parçaları yapıştırılarak ve ya dikilerek tekstil firmalarının kumaş showroomlarında sergilenir ve gerektiğinde müşterilere örnek kumaş olarak gönderilir. 
Kumaş kartelası. 
Kartelaların üzerinde mutlaka takılı olan kumaşın bilgileri olmalıdır; örneğin kumaşın eni ve gramajla birlikte kumaş kompozisyonu (üretiminde kullanılan tekstil lifleri) mutlaka belirtilmeli ve bu kumaşa bir isim/numara verilmelidir. Zira bu kumaşı diğerlerinden ayırt etmek ve tanımak için bu bilgiler çok önemlidir. Sergilenen bu kartelaların aynı zamanda numunelik kumaşlarının da olması gerekir, zira müşteriler seçtikleri kartelalardan elbiseler hazırlayıp müşterilerine sunmak isteyebilirler. Bu kartelaların üzerindeki bilgiler genellikle programlar vasıtasıyla hazırlanır ve saklanırlar, tekrar gerektiğinde kolayca bulabilmek için kartela programları vazgeçilmez bir araçtır. Kumaşları kartela boyutlarına getirme amacıyla kesmek için ayrıca giyotin makinesi gerekmektedir. 

9 yorum:

kartela ne demek, kartela kelimesi oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkması dolayısıyla kelimenin anlamını ve kökenini bilmekte fayda var. Peki kartela kelimesinin TDK’ya göre doğru anlamı nedir, kartela kelimesinin kökeni ne, kartela kelimesinin kaç anlamı var?

KARTELA NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI Kartela kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Kartela, İtalyanca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre, kartela kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Tombala vb. oyunlarda sayıların yazılı olduğu kart.
- Boya, kumaş, halı vb. ürünlerin çeşitlerini küçük parçalar hâlinde gösteren kitapçık.
- Tuluat tiyatrosunun kapısına asılan tabela.

kumaş kartela nedir, renk kartelası nedir, kartela kelime anlamı,

İngilizcesi fabric color card olarak da kullanılıyor

Tekstilde boya, kumaş, halı gibi ürünlerin çeşit ve renklerini küçük parçalar halinde gösteren listenin adı nedir? bulmaca sorusu olabilir veya milyoner sorusu

tombala ve benzeri şans oyunlarında üzerinde sayılar bulunan karta kartela denir.

Kumaş kartelası; Üzerinde kumaşların bilgilerinin yer aldığı ve bu bilgilerin genellikle etikette yazılı olduğu, askılık şeklinde olan mukavvadan yapılmış bir malzemedir.

iplik kartelası, iplik kartela ve kumaş kartelası nasıl yapılır

Kartela demek bir siparişe ait renk örneklerine denir

Kartela tekstil firmaların Numune kumaşlarını müşterilerine pazarladıkları bir araç.