Tekstil ve Moda

Elbise Ölçüsü Nasıl Alınır, Kıyafet Ölçüsünü Belirlemek

Ölçüsü alınan kişinin doğal duruşunda olması ölçümün doğru olmasını sağlar. 
Vücut Ölçüleri Nasıl Alınır 
Farklı markalardaki elbiseler, bedenleri aynı olsa bile vücutta farklı durur. Dikiş dikerken diktiklerinizin olup olmayacağını görmek için deneyemeyiz. Bu nedenle kıyafet provasını farklı yollarla yapmalıyız. Size uyan kıyafetleri ve aksesuarları yapmanın kilit yolu vücut ölçüleriyle işe başlamaktır. Vücudunuzun kaç beden olduğunu bildiğinizde, tasarımınız için gerekli olan uygun bedeni seçmeyi biliyor olacaksınız. 

Kendi Ölçülerimizi Nasıl Alırız 
Tüm ihtiyacınız olan bir mezura, kâğıt, kalem ve yardım edecek bir arkadaş. Hatasız ölçü almak için üzerinize en iyi oturan tişört, mayo veya külotlu çorap, tayt giyin ve kıyafetinizin üstünden değil, bunların üzerinden ölçü alın. Dik bir şekilde ayakta durun. Mezurayı, ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde tutun. İşaret ve orta parmaklarınızı mezuranın altına, başparmağınızı üzerine koyun. Vücut ile mezura arasında iki parmak boşluk bırakırsanız vücut değişimleri için pay bırakmış olursunuz. İyi dikilen giyside dört kilo alıp vermek bile fark etmeyecektir. Göğüs; mezurayı kollarınız altından, göğsünüzün en geniş yerinden, üstten sırtınızın etrafına yerleştirin. Bel; düşük ya da yüksel bel giysileriniz, sizin doğal bel genişliğinizi belirtmeyebilir. Vücudunuzun doğal olarak girinti yaptığı yerin etrafına bir parça lastik bant ya da şerit bağlayın. Bu sizin doğal bel genişliğinizdir. Herkes doğal bir girintiye sahip olmayabilir, bu yüzden şerit bir noktada durana kadar kenardan kenara kıvırın. Bu da sizin doğal bel genişliğinizdir. Sırt uzunluğu; bir arkadaşınıza, boynunuzun altındaki kemikten doğal bel genişliğinize kadar ölçtürün. Basen; vücudunuzun alt kısmının en geniş yerini bulun ve ölçün. Mezurayı yere paralel tutun. 
Etek ve pantolon ölçüsünün alınması. 
Etek ve Pantolon Ölçüsü Nasıl Alınır  
Kıyafet ve ayakkabılar giyilir. Etek ucunun ya da paçaların nerede durmasını istediği karar verilir. Dik durulur. Bir ölçme cetveli ya da mezura yardımıyla yerden istenilen uzunluk arasındaki mesafeyi ölçülür ve bu nokta işaretleme kalemi ile işaretlenir ve bu yer bir toplu iğne ile belirlenir. Bu iğnelenmiş ya da işaretlenmiş çizgi kesilecek ve dikilecek bölüm olacaktır. 

2 yorum:

internetten alışveriş yaparken çok işe yarıyor markaların kalıplarına göre çizelgeleri var onlarla bedenimin ölçülerini karşılaştırarak alışverişte istediğim ölçüleri mağazada denemeye gerek kalmadan buluyorum. tabi bunda vücut ölçülerimi doğru almam da önem arz ediyor.

beden ölçüsü nasıl ölçülür,elbise ölçüsü nasıl alınır,kıyafet dikiş ölçüsü alma,