Tekstil ve Moda

Clutch (Kılaç) Çanta Nedir

Deri clutch kadın çanta. 
Clutch (kılaç, klaç), Türkçe'deki anlamı olarak kavrama demek olan clutch kelimesi, askısız ve sapsız el çantası anlamına gelir. Sözlükteki anlamı tutmak/kavramak olan clutch, modada askısız ve elde taşınan çantaları tarif etmek için kullanılır. 

Clutch çantalar son yılların en gözde parçalarından biridir. Elde taşınan herhangi bir askısı ve kulp kısmı bulunmayan bu modeller genellikle portföy çantalarla karıştırılır. Oysa ki clutch çanta modelleri ana kategoridir. Clutchların alt kategorileri ise portföy çantalar, envelope yani zarf çantalar ve kutu çantalardır. Önceki yıllarda yalnızca gece kıyafetleri ile kullanılan bu modeller şimdilerde sokak stiline de taşmıştır. 

Büyük ve valiz gibi çantalardan hoşlanmayan kadınların özellikle çok sevdiği clutch çantalar hem zarif hem de yenilikçi görüntüleriyle baştan çıkarıyor. Ergonomik ve minimal tasarımlardan vazgeçmeyen kadınlar birkaç parça eşyaları içine sığdırabilecekleri bu çantaları kullanmalıdır. Özellikle bahar ve yaz aylarında farklı renkler, desenler ve detayları ile göz alan bu çantaları tercih edebilirsiniz. Clutchlar, kış aylarında da kullanılabilir. Fakat yağmurlu ve karlı havalarda taşıması zor olabilir. 

1 yorum:

Elde tutulan çantaya ne denir ya da el çantasına ne denir sorularına cevap veren içerik