Tekstil ve Moda

Sombre Nedir

Saçlarınızda doğal ton geçişleri ve ışıltılar oluşturmak istiyorsanız, ombre tekniğine nazaran çok daha yumuşak geçişlere sahip bir renklendirme yöntemi olan sombreye bir şans verebilirsiniz! Son dönemlerde ortaya çıkan saç trendlerinin büyük çoğunluğunun doğal bir görünüm yakalamayı amaçladığını fark ettiniz mi? Bu durum, uzun bir süre daha böyle gidecek gibi görünüyor. Saçlarda doğal bir ton geçişi ve ışıltı yaratmayı hedefleyen ombre tekniğinin estirdiği rüzgâr dinmeden, yepyeni bir trendle daha karşı karşıyayız: Sombre! Sombre, özellikle saçlarında doğal görünümlü ışıltılar yaratmak ve saç renginde radikal değişiklikler yapmaktan kaçınmak isteyen birçok kadının yeni favorisi. Siz de yaz aylarında güneşten açılan saçlarınızdaki ışıltıları seviyorsanız, sombre tam size göre olabilir! Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu yeni renklendirme tekniğini daha yakından tanımaya geçelim.  

Sombre Nedir 
Bu saç trendi, kardeşi olan ombre ile karıştırılabilir. Sombre, özellikle saç uçlarını birkaç ton açmaya yönelik bir renklendirme tekniğidir. İsminin başındaki S harfini de İngilizcede yumuşak anlamına gelen "soft" kelimesinden alır. Kısacası sombre saç rengi üzerinde belirgin ve radikal ton değişiklikleri yaratmaz. Aksine, mevcut saç rengine daha ışıltılı ve hacimli bir görünüm katmanızı sağlar. 

Sombre Nasıl Yapılır 
Sombre tekniğinde, saç uçları mevcut saç renginden 1-4 ton açık renkte olacak şekilde açılır. Saçlarınızı daha önce boyatmadıysanız, bu işlem esnasında renk açıcı uygulanmasına gerek kalmayabilir. Saçların tonuna göre seçilen boyalar, saç uçlarından boylarına doğru ilerleyecek şekilde uygulanır. Böylelikle saç dipleri ve uçları arasında son derece doğal bir geçiş yaratılır. 

Sombre ve Ombre Farkı Nedir 
Buraya kadar bahsi geçen her şey, size ombre tekniğinden son derece tanıdık geldiyse, bu iki renklendirme yöntemi arasındaki farklardan da söz edelim. Ombre, saçların doğal rengi fark etmeksizin birçok farklı tonda uygulanabilen bir işlemdir. Ombre işlemi uygulanırken saçların doğal tonundan 7 ton açık renkler kullanılabilir. Sombre tekniğinde ise en fazla 4 ton açık renkler tercih edilir. Ombre gri, beyaz, platin sarısı gibi kontrast renklerle uygulanabilirken sombre tekniğinde ise yalnızca doğal tonlar kullanılır. Bu nedenle ombre işleminde ortaya çıkan geçişler, sombre tekniğine kıyasla çok daha keskindir. 

Sombre Renkleri Nelerdir 
Sombre renkleri farklı saç tonlarına göre gruplandırıldığı için oldukça çeşitlidir. Kumral tonlardaki saçlar için karamel, sarı, bal rengi ve küllü sarı tonlarında sombre uygulanabilir. Kızıl saçlar için bakır pembesi, koyu renk saçlar içinse kestane, altın ve çikolata tonlarında yansımalar kullanılabilir. Gri ya da platin sarısı gibi oldukça açık tonlardaki saçlarda, gümüş ışıltılı sombre tekniği uygulanabilir. Kısacası saç renginize göre dilediğiniz sombre tonunu seçebilir, saçlarınıza yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

0 yorum: