Degrade tekniği ile boyanmış tişört. |
Degrade, bir rengin bir başka renge dönüşmesi esnasında oluşan renk geçişine denir. Degrade boyamada renkler farklı olabileceği gibi aynı rengin açık ve koyu tonları arasındaki renk geçişleri şeklinde de olabilir.
Degrade (dip-dye) ürünün alt ve üst bölgesinden koyu renkten açık renge ya da bir renkten başka bir renge geçişli bir boyama sistemidir. İki renk veya tek renk olmak üzere planlanan degrade (geçişli) boyama otomatik degrade boya makinesi ve askılar aracılığı ile kazanın içerisine girerek mükemmel geçiş verilir. Her işlemde 20-30 ürün boyama görmektedir.
Bu boyama sistemi ile, tişört, pantolon, şort, kapri, atlet, sweetshirt, etek, mont gibi ürünler boyanmaktadır. Aynı işlemler degrade ipliklerin boyanması içinde uygulanabilmektedir.
Renk Araçları
Renk araçları resmin belli bir bölgesini veya tamamını boyama, degrade geçiş verme ve renk örneklerini alma işlemlerini yapmak için kullanılan araçlardır. Bu araçlar: degrade aracı, boya kovası ve damlalık aracıdır.
Degrade (Gradient) Boyama Aracı ve Özellikleri
Gradient (degrade) aracı renk geçişi oluşturmak için kullanılan araçtır. Degrade, bir renkten diğer renge geçişin yumuşak olduğu dolgulardır. Diğer bir tanımla degrade, bir rengin belirli bir alan içinde giderek başka bir renge dönüşmesidir. Degrade dokusu, iki rengin birbirine geçişinden oluştuğu gibi ikiden fazla rengin birbirine geçişiyle de oluşabilir. Ayrıca degrade dolgusunun başlangıcında, bitişinde ve ortasında saydam bölgeler oluşturulabilir.
- Linear Gradient: Doğrusal degrade çesididir.
- Radial Gradient: Dairesel degrade çeşididir.
- Angle Gradient: Açılı degrade çeşididir.
- Reflected Gradient: Simetrik degrade çeşididir.
- Diamond Gradient: Dörtgen degrade çeşididir.
1 yorum:
Degrade geçiş nedir?
Bir rengin bir başka renge dönüşmesi esnasında oluşan renk geçişi ya da aynı rengin koyudan açığa olanı gibi. Yani iki rengi yan yana koyduğumuz zaman normalde aralarında sanki bir çizgi varmış gibi görünür. oluştururabiliriz buna degrade diyoruz.Oluşturduğumuz degradelere ise gradient diyoruz.
Yorum Gönder