Tekstil ve Moda

Sütyen Bedeni Tespiti, Vücut Ölçülerinize Göre Doğru Sütyen Seçimi

Doğru sütyen seçimi hem sağlık hem de estetik görünüm açısından önemlidir. 
Sütyen bedeni (sutyen ölçüsü veya göğüs ölçüsü olarak da bilinir), bir sütyenin ölçü özelliklerini gösterir. Dünya çapında kullanımda olan bir dizi sütyen boyutlandırma sistemi vardır. Sütyen boyutları genellikle kadının gövdesi etrafındaki bandın boyutunu belirten bir sayıdan oluşur. Sutyen kap boyutları ilk olarak 1932'de icat edilirken, bant boyutları 1940'larda popüler hale geldi. Her bir göğsün boyut boyutlarının belirlenmesinin pratik olmaması nedeniyle, sütyen kabının hacmi veya fincan boyutu, bant uzunluğu ile göğüs üstü ölçüm arasındaki farka dayanmaktadır. 

Online Alışveriş Rehberi: Doğru Sütyen Nasıl Seçilir 
Doğru iç giyim seçiminin vücut görünümünü son derece olumlu etkilediği bilinen bir gerçektir. Bunun yanı sıra iç çamaşırı seçimi, gündelik hayat içerisinde daha rahat hissetmeniz bakımından da büyük ölçüde önemlidir. Özellikle vücut ile tam olarak uyum sağlayan bir sütyen, önemli ölçüde daha güzel bir vücut görünümü elde etmenize yardımcı olacaktır. 
Göğüs büyüklüğünüze göre doğru sutyeni seçmek önemlidir. 
Vücut Ölçülerinizi Doğru Bir Biçimde Belirleyin 
Vücut ölçülerinizi doğru bir biçimde belirlemek dış giyim için olduğu kadar iç çamaşırı takımları bakımından da önem arz eder. Vücudunuzu daha güzel ve kusurları toparlanmış bir hale getirebilmek için öncelikle vücut ölçülerinizi belirlemelisiniz. Pek çok kadın elbise tercih ederken sahip olduğu ölçülerle değil de sahip olmak istediği ölçülerle hareket etmektedir. Halbuki tam aksine sahip olduğunuz ölçüleri kabullenmek, ulaşmak istediğiniz görünüm için çok daha verimli bir yol sağlayacaktır. Ayrıca içerisinde rahat edeceğiniz bir sütyen alabilmek için vücut ölçüleriniz son derece önemlidir. Doğru bir göğüs ölçüsü almak için en rahat ettiğiniz sütyenlerden birini giyerek göğsünüzün çevresini en tepe noktayı esas alacak şekilde ölçmeniz yeterlidir. Göğüs altı ölçüsü alabilmek için de göğsünüzün alt kısmından başlayarak etrafını ölçerek ayrıca not alabilirsiniz. sütyen bedeni belirlemede en önemli kriterler göğüs ve göğüs altı ölçüleridir. Göğüs ve göğüs altı ölçünüzü ayrıca bilmek, eğer gereksinim duyarsanız çapraz beden sütyen satın alabilmenize imkan verir. 

Nasıl Görünmek İstediğinize Karar Verin 
Tercih edeceğiniz sütyen modeli görünümünüze de büyük ölçüde etkileyecektir. Bu doğrultuda alacağınız sütyeni tercih etmeden önce nasıl görünmek istediğinize karar vermeniz oldukça önemlidir. Doğal ve rahat bir görünümü tercih ediyor ve dış giyim anlamında kombinlerinizde buna yöneliyorsanız iç giyim açısından da bu tarz sutyenler seçmeniz efektif olacaktır. Bu açıdan dolgusuz sütyen ürünleri hem rahat hem de oldukça şık ve doğal bir görünüm yakalamanıza katkı sağlar. Son derece hafif yapıları sayesinde dolgusuz sütyenler, gündelik hayat içerisinde çok daha kolay bir biçimde hareket edebilmenize olanak tanır. Bu niteliği sayesinde özellikle ilk kez sütyen takacak genç kızlara dolgusuz sütyen kullanması tavsiye edilir. Ancak elbette dolgusuz sütyenler sonraki yaşlarda da kullanılmaya son derece uygundur. Dolgulu sütyenler ise daha çok küçük göğüslere sahip olan kadınlar tarafından tercih edilebilir. Buna ek olarak toparlayıcı sütyen ürünleri yardımı ile göğüs ve çevresinin daha dik bir görünüme sahip olmanın yanı sıra rahat bir kullanım elde edebilirsiniz. Toparlayıcı sütyenler, dolgulu sütyenlerin aksine daha çok büyük göğüslere sahip olan kadınlar için üretilir. Ayrıca göğüslerin omuz ve sırta bindirdiği yükü azaltan toparlayıcı sütyenler sağlık bakımından da son derece faydalıdır. 

Dış Giyiminizle Uyumlu Tercihler Yapın 
Tercih ettiğiniz iç çamaşırlarının dış giyiminiz ile uyumlu olması gerek kullanım rahatlığı gerekse de görünüm açısından büyük bir öneme sahiptir. Örneğin, göğüs dekolteli bir kıyafet seçimi yapmanız haliminde straplez kesim bir sütyen tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Ancak özellikle göğüs ölçüleriniz büyükse straplez kesim sütyenler kendinizi rahatsız hissetmesine neden olabilir. Bu noktada lotus sütyen ürünlerinin iyi bir tercih olabileceğini belirtmek gerekir. Lotus sütyenler yarattığı dik tutma etkisiyle sağladığı iyi bir görünümün yanı sıra sırtınızdaki yükü azaltan bir tasarım sahiptir. Buna ek olarak straplez kesimin avantajlarına da sahip olan lotus sütyen, özel kıyafetlerin altına giyilmeye son derece uygundur. Ayrıca sütyen seçiminde renk uyumu da son derece önemlidir. Örneğin bir klasik sayılabilecek siyah sütyen ürünleri genellikle spor ve ince kıyafetlerden çok, kışlık ve kalın ya da özel bir dış giyim için uygundur. 

0 yorum: