Tekstil ve Moda

Pegasus Kumaş Nedir, Pegasus Kumaş Özellikleri

Pegasus kumaş tesettür takım. 
Pegasus kumaş, sıvıların hızlı emilimine karşı koruyan hidrofobik bir tabaka oluşturan özel bir koruyucu film ile kaplanmıştır. Su vb. sıvılar hemen emilmek yerine malzemenin yüzeyinde kalır. Bu bize dökülen sıvıyı nazikçe silmek için yumuşak bir bez veya kağıt havlu kullanma zamanı verir. Bununla birlikte, pegasus kumaşlar her ne kadar suya dayanıklı olsa da tamamen su geçirmez özellikte değildir. Sıvılara olan mukavemeti, kumaşın kalınlığına ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Giysiler için üretilen pegasus kumaşlar, ev tekstili için üretilenlerden çok daha incedir. 

Pegasus kumaşlar suya iticidir ve üzerine dökülen sıvıyı çabucak emmezler. Kumaşın kalınlığı, kalitesine ve hangi amaç doğrultusunda imal edildiğine bağlı olarak değişse de genel olarak ağırlığı 300 g/m² (% +/- 5)'dir. Diğer birçok kumaşa göre daha kalın olan pegasus kumaşlardan yapılan pantolon, etek ve elbiseler içi göstermez. Tesettür giyimde yaygın olarak tercih edilmesinin asıl sebebi de budur. 

Pegasus kumaş giyimden ev tekstiline kadar geniş yelpazede kullanım alanına sahip polyesterden üretilen mukavemetli bir kumaş türüdür. Kumaşın üzeri sıvıların hızlı emilmesini engellemek için hidrofobik bir katman oluşturan özel bir koruyucu film ile kaplanmıştır. Su, anında emilmek yerine malzeme yüzeyinde yoğunlaşır. Bu da bize dökülen sıvıyı silmek için zaman sağlar. 

Pegasus Kumaş Özellikleri 
Pegasus kumaşlar orta sınıf kumaşlardır ancak yinede diğer çoğu kumaş türünden daha dayanıklıdır. Polyesterden üretiliyor olması ise en büyük handikapıdır. Nitekim polyesterden üretilen giysiler, pamuklu olanlar gibi teri emmez ve vücudun hava almasını engeller. Özellikle kalın pegasus kumaşlardan imal edilen elbise, pantolon ve gömlekler sıcak havalarda fazlaca terlemenize neden olabilir. 

- Ütülemesi kolaydır ve pamuklu giysiler gibi ütüsü hemen bozulmaz. 
- Dökülen sıvıları hemen emmez ve silmek için size zaman kazandırır. 
- Diğer çoğu kumaşa göre daha mukavemetlidir. 
- Likra oranı yüksek olanlar daha esnektir. 
- Yıkandığında çekme yapmaz. 
- Hem makinede hem de elde yıkamak için uygundur. 

3 yorum:

Özellikle tesettür giyimde çok tercih edilen pegasus kumaş nedir ve özellikleri nelerdir konusunda aydınlatan başlık.

Baskılı pegasus kumaş kemerli kadın tesettür elbise aldım pegasus elbiselik kumaşı incelemeye geldim

iç göstermeyen kumaşlar arasındadır kendileri