Vakumla aplikasyon tekniği, emdirme yöntemine göre çalışmanın bir benzeridir. Bu çalışma şeklinde sıkma silindirleri fazla etkin değildir. İyi bir konstrüksiyona sahip olmaları önemli değildir. Kumaş üzerindeki flottenin uzaklaştırılması esas olarak sıkma silindirleri arkasına yerleştirilmiş olan vakum düzeneği ile emerek yapılır. Vakumla aplikasyon veya su uzaklaştırma sistemlerine geleceğin teknolojisi gözüyle bakılmaktadır.
Vakum teknolojisi şu anda terbiyenin birçok işlem basamağında başarı ile kullanılmaktadır. Örneğin: Aplikasyon, yıkama ve ön kurutma işlemlerinde olduğu gibi. Yıkama makinesine konulan bir vakum sistemi, makine verimliliğini hızla artırırken, makine boyutlarını da iyice küçültmektedir.
Vakumla aplikasyonda, fularda emdirilen kumaş çok hafif bir basınçla sıkma silindirleri arasından geçirilir. Böylece kumaş yüzeyindeki fazla flotte yeniden emdirme teknesine geri gönderilir. Asıl kesin ve homojen flotte aplikasyonu ise sıkma silindirleri çıkışına konan vakum düzeneği ile yapılmaktadır. Vakumla emilen fazla flotte separatörden geçirilerek havadan ayrılıp filtre edildikten sonra yeniden emdirme teknesine geri verilmektedir. Emdirme yöntemi ile çalışmaya göre hem daha etkilidir hem de kumaşın ezilme sorunu yoktur. Bu husus, sonuçta, kumaşın tutum özellikleri bakımından son derece önemlidir.
0 yorum:
Yorum Gönder