Tekstil ve Moda

Rustik Perde Nedir, Rustik Perde Ne İşe Yarar

Rustik kelime en çok bilinen anlamı ile perde asma işlemidir. Perdelerin kornişe ihtiyaç duymadan asıldığı silindire verilen isimdir. Perde asma modeli korniş icat edilmesinden daha eski bir zamana aittir. Rustik perde modelleri taşıyıcı boru yardımıyla duvara ya da tavana monte edilirler, montajı özel ayakları ile kolaylıkla yapılabilir. 

Rustik perdeler aslında korniş gibi perdelerin üzerine takıldığı ve perde rayı işlevi gören silindir bir boru üzerine perdelerin takılması işlemini ifade eder. Yani perdelerin takılma biçimini açıklıyor. Rustik perde modelleri incelendiğinde, metal, ahşap, pirinç, plastik vb bir alana takılma işleminin yapıldığı perde olduğunu görürsünüz. Yani kornişe ihtiyaç duyulmaz ve direkt olarak bu perde modeli sayesinde, aynı zamanda asma alanı da vardır. Bu şekilde bir perde kullanmak istemeniz halinde, seçiminizi ona göre yapabilirsiniz. 

Rustik Perdelerin Kullanımı 
Rustik Perdeleri asma aparatı ile tavandan asmamalısınız. Bu perdeler tül güneşlik ve fon perde üzerine asılmalıdır. Bu şekilde güneşlik olan kısım tavandan sarkarken perde ise alt tarafta kalacaktır. Bu model perdelerin görünümü bu şekilde ön planda olacaktır. Rustik perdeler duvarı perde ile boğmak istemeyenler için en iyi seçim olacaktır. 

Rustik tarzı perdeler, genel olarak country tarzı evlerde tercih edildiği görülür. Kalın bir askının üzerine geçirilen rustik perde son derece etkileyici olacaktır. Dekorasyon açısından hayal ettiğiniz gibi sunulan perdeler, kullanım açısından da son derece rahattır. Korniş takma ya da diğer perde türlerinde stor indirme kaldırma gibi bir durum olmaz. Rustik perde büyük bir silindir biçimde olan malzeme üzerine halklarından yerleştirilir. 

Modern iç dekorasyonunun en önemli öğesi olan rustik perdeler her mekan da cafe, ofis ve restoranlarda, yazlık evlerde, dağ evinde, kır evlerinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra banyo, mutfakta, salon ve yatak odasında da tercih edilmektedir. 

2 yorum:

Rustik perde için iki sorum var; birincisi mutfağımda duvara rustik monte edebileceğim yer yok tavandan taksak olur mu, ikincisi hem tül hem perde rustik perde birlikte oluyor mu?

rustik perdeyi tavandan asarsanız o artık normal perde olur. rustik perdenin olayı yani rustik dedikleri zaten o asma aparatıdır