Tekstil ve Moda

Düz Kesim Pantolonlar

Düz kesim, straight, regular, standart olarak da adlandırılır. Bu modeldeki pantolonlar düz kesimdir ve bedeni sarmalamazlar. Kalçadan paçaya doğru genişleme veya daralma olmadan aynı genişlikte inen pantolonlardır. Slim-fit ve skinny gibi modellere göre daha boldur. 

Düz kesim pantolonlar bel bölümünden paça bölümüne kadar aynı hizada devam eder ve dar bir görünüme sahip değildir. Bu nedenle özellikle iş hayatı için en çok tercih edilen kumaş pantolon kesiminin düz kesim olduğunu belirtebiliriz. Düz kesim pantolonlarda özellikle pantolonun paça bölümünün genişliği bot modelleri ile birlikte kullanılabilecek ölçülerde hazırlanıyor. Bu nedenle paça noktasında da kullanım konforu sunduğunu belirtebiliriz. 

Düz kesim, her vücut tipine mükemmel uyum sağlıyor ve bu ürünü kullanıcılar için ideal kılıyor. Daraldığı ve sıktığı bir bölge yok ve tüm bacakta düz bir kesimle ilerliyor. Bu da göze çarpan düz bir etki yaratarak giyen kişinin daha uzun görünmesini sağlıyor. Düz kesim pantolonlar arasında farklı zevklere hitap eden modeller de var. Bazıları beş cepli, bazıları fermuarlı ve düğmeli. Ayrıca yıkanmış ya da kumaşın eskitilmiş olma oranına göre de modeller farklılık gösteriyor. Bazı kumaşlar elastik iken, bazıları daha az esneklik sunarak düz kesime farklı özellikler ekliyor. 

0 yorum: