Tekstil ve Moda

Feng Shui Nedir

Feng Shui'ye göre her bir rengin ve eşyanın bir enerjisi vardır.
Feng Şui, rüzgar ve su anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Feng şui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekanın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır. 

Feng shui öğretisi, Çin'de 3000 yıl önce resmileştirilmiş eski bir sanat ve bilimdir. Dilimize birebir çevirecek olursak, feng; rüzgar, shui ise su anlamına gelir. Çin kültüründe rüzgar ve su, sağlıkla ilişkilidir, bu nedenle iyi bir Feng Shui, şans, talih anlamına gelir. Kötü Feng Shui ise kötü şans ya da talihsizlik anlamına gelir. Birçok bilim ve sanat dalıyla ilişkili olduğu için ev dekorasyonu da dahil hayatın birçok alanında bu öğretinin enerjisinden ve inceliklerinden yararlanılabilir. 

Feng Shui Öğretisi Nedir 
Feng Shui birçoğumuzun sandığı gibi sadece nesnelerin doğru yerleştirilmesi kadar basit bir öğreti değildir. Bir ev, ofis ya da bahçe olsun, verilen herhangi bir alandaki enerjileri dengelemeyi ve uyumlu hale getirmeyi bize öğreten karmaşık bir bilgi bütünüdür. Öğretinin uygulaması binlerce yıl öncesine dayanır ve fizik, felsefe, astronomi ve astroloji de dahil olmak üzere çeşitli bilimsel çalışma dallarından unsurlar içerir. Bu, Taocu vizyon ve doğa anlayışına, özellikle toprağın canlı olduğu ve Chi ya da enerji ile dolu olduğu fikri ile yakından ilgilidir. Feng Shui ile Taoizm arasında paylaşılan diğer kavramlar, yin ve yang kutuplarını (diğeri olmadan var olabilecek kutupsal zıtlıkları) ve beş element teorisini içerir. 

1 yorum:

Feng Shui bir din değildir değil mi sadece dekorasyon uygulaması?