Peeling işlemi ile derideki ölü hücreler uzaklaştırılır. |
Peeling, cilt sorununun giderilmesi ve daha pürüzsüz bir cilt için kullanılan cilt soyma ve derideki ölü katmanı temizleme işlemidir. Güneş ışığı ve rüzgâr gibi doğal etkenlerin yanı sıra makyaj gibi müdahaleler sonucunda da ciltte çeşitli yıpranmalar yaşanabiliyor. Yıpranmalara bağlı olarak cildin dış yüzeyinde kirli ve ölü bir deri tabakası meydana gelebiliyor. Sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmak için ölü deri tabakası nedeniyle kirlenmiş ve tıkanmış gözeneklerin açılması gerekiyor. Çeşitli yöntem ve ürünler yardımıyla ölü derinin doğru ve etkili bir biçimde temizlenme işlemine peeling adı veriliyor. Peeling işleminin cilt tipine göre uygulanması gerekiyor. Normal, kuru, yağlı ve karma ciltlere göre farklı peeling işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
Temizlenmesi gereken ölü derinin durumu göz önünde bulundurularak standart işlemlerin yanı sıra derin ve yüzeysel peeling uygulamaları da yapılabiliyor. Böylece hassas ciltler, zarar görmeden ölü deri ve kirlerden arınmış oluyor. Yağlı ciltler akne ve sivilceye karşı korunuyor. Peeling ürünleri içerisinde bulunan mikro tanecikler, cildin kolayca temizlenmesini ve siyah noktaların etkili bir şekilde giderilmesini sağlıyor. Birçok farklı yöntem ve aksesuar kullanılarak uygulanabilen peeling işlemi, vücutta temizleyici ve canlandırıcı etkiler meydana getiriyor. Doğal maskeler, cildin yenilenmesine ve ışıldamasına yardım ediyor. Fırça gibi aksesuarlar kullanılarak yapılan peeling işlemleri, ölü cildin sökülmesini son derece kolaylaştırıyor. Lazer teknolojisinden yararlanılarak gerçekleştirilen peeling uygulamalarında ise kişinin cilt hassasiyeti ön planda tutuluyor. Kişiler, kendilerine peeling yapabilecekleri gibi profesyonel hizmet alma yoluna da gidebiliyor. Peeling, cildi ölü durumdaki deriden arındırıcı bir uygulama olmasının dışında vücudun uygulandığı bölgelerinde çeşitli etkilere de neden oluyor. Temizlenen yüz bölgesi, geriliyor ve sıkılaşıyor. Kurumuş olan dudakların yeniden nemli hale gelmesi sağlanıyor. Yüz, kol ve bacak gibi kısa süre zarfında kuruyabilen ve canlılığını yitirebilen cilt yapısına sahip olan bölgeler, parlak bir görüntüye kavuşuyor.
2 yorum:
İngilizce peeling kelimesinin Türkçesi cilt temizleme, soyma, deri soyma, kabuğunu soyma anlamında kullanılmaktadır.
Eski Mısırda zamanında eşek sütüyle yıkanan Kleopatradan beri cildimize dikkat ediyoruz ve yıllar içinde derinin yapısı ve işlevleri hakkında daha fazla şey öğrendikçe peeling ile ilgili fikirlerimiz dönüştü ve çeşitli peeling türleri ortaya çıktı. Günümüz dünyasında sizin için en iyi peeling çeşidinin veya tedavisinin ne olduğunu araştırmanız gerekiyor. Bu harika şekilde yaratılan derimizi peeling işlemine gerek kalmadan da temizleyebiliriz ve bakımlı olabiliriz, ağır ve kimyasal peeling uygulatmadan önce iki kez düşünmenizi tavsiye ederim.
Yorum Gönder