Tekstil ve Moda

Sürüngen Derileri (Timsah, Yılan) Nedir, Nerede Kullanılır

Sürüngen derileri kurudur ve derilerinde salgı bezi yok denecek kadar azdır. Derilerinin üzeri keratin tabakası ile örtülüdür. Keratin tabaka vücudun değişik yerlerinde pul ve plaklar halinde yapılar oluşturur. Bu tabaka zaman zaman atılarak yenilenir. 

Deri türüne göre sürüngen derileri; timsah derileri, kertenkele derileri, yılan derileri olarak gruplandırılabilir. Sürüngen derileri ve egzotik deriler; her çeşit çanta, kemer, ayakkabı, aksesuar ve küçük deri eşyaların yapımında kullanılmaktadır. 

Sürüngen Hayvan Derileri Çeşitleri 
Yılan derisi, yılanın; ayakkabı, çanta, kemer vb. yapımında kullanılan sepilenmiş derisine denir. Yılanların derilerinden üretilen bir deri çeşididir. Genellikle lüks aksesuarlar ve ayakkabılar için tercih edilir. Yılan derisi, benzersiz desenleri ve parlak görünümüyle dikkat çeker. 
Timsah derisi, timsahların derilerinden elde edilen bir deri çeşididir. Dayanıklı ve sert bir yapıya sahiptir. Aligatör derisi olarak bilinir ve genellikle akarsularda yaşayan timsah ailesinin bir türü olan su sürüngeninden elde edilen geniş, kalın ham derilerdir. Genellikle lüks çanta, ayakkabı ve cüzdan gibi ürünlerde kullanılır. Timsah derisi, özel işlemlerden geçirilerek farklı desenlerle süslenebilir. 

2 yorum:

İşlenmiş timsah derisi bulmacalarda çıkar ve cevap aslında zor değildir; İngilizce timsah kelimesinin okunuşudur yani krokodil

Amerikan timsahı ham derisi ile üretilen ürünlere timsah derisi denir