Tekstil ve Moda

Lurex İplik Nedir

Lurex sim iplikler, sentetik filmden yapılır. 
Lurex, iplikler farklı ipliklerle bükülerek veya puntalanarak çok farklı görünüm ve fonksiyon kazanmaktadır Bir veya iki yüzü alüminyum ve epoksi koruma ile kaplanmış değişik kalınlıklardaki polyester filmin 1 inç'inin farklı ebatlarda kesilmesi sonucu 1/32, 1/69, 1/85, 1/100 ve 1/27 gibi genişlikte metalik iplikler meydana gelmektedir. 

Lurex (lureks) parlak iplikler sınıfında olup, parlak görünümlü liflerinin kullanımıyla parlak efekt iplikleri elde edilir. Bunlara örnek olarak metalimsi görünüşe sahip lurex iplikleri ile köşeli kesitleri sebebiyle parlak görünen liflerden yapılmış iplikler verilebilir. 

Lurex iplikler metal parlaklığında elde edilen sentetik folyoların ince şeritler halinde kesilmesiyle oluşturulurlar. Metalik iplik konusunda uzun yıllardır var olan uluslararası üne sahip bir tescilli simli iplik markasıdır. Lurex metalik nakış iplikleri yüksek standartlarda üretilen uluslararası piyasada bilinen en kaliteli nakış ipliklerinden biridir. 

2 yorum:

LUREX, lüreks: Simli, parlak kumaşlara verilen ad

SİM (LUREX) İPLİK NEDİR, Sim İplik Çeşitleri mh tipi, mx tipi, m tipi, st tipi var.

Sim (Lurex) iplikler farklı ipliklerle bükülerek veya puntalanarak çok farklı görünüm ve fonksiyon kazanmaktadır Bir veya iki yüzü alüminyum ve epoxy koruma ile kaplanmış değişik kalınlıklardaki polyester filmin 1 inç'inin farklı ebatlarda kesilmesi sonucu farklı genişlikte metalik iplikler meydana gelmektedir. Farklı ölçülerde kesilmiş iplikler bu şekilde kullanılabildiği gibi (M tip), 2 adet naylon veya polyester 20 denye monofilament ipliklerin S ve Z şekilde bükülmesi ile de kullanılabilir.