Tekstil ve Moda

İnç (inch) Nedir, İnç Ne Demek

İnç (İngilizce: Inch), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Tekstilde ve bilgisayar teknolojilerinde yoğun olarak kullanılan ölçüm birimlerinden biridir. Ayrıca hemen hemen tüm televizyon ve monitörler inç ölçü birimi ile ifade edilir ve sınıflandırılır. 

İnç kullanımı 
Ülkemizde ise metrik sistem kullanıldığından tüketiciler santimetre ile ölçümün karşılığı olan ebatları kullanır. Örneğin; en sık tercih edilen televizyon boyutu olan 32 inç ekrana sahip cihazlar, tüketiciler tarafından 82 ekran olarak bilinir. 1 inç, 2,54 santimetreye karşılık geldiğinden, 32 inç boyutunda ekrana sahip bir televizyonun santimetre cinsinden ekran ölçüsü 81,28 cm olacaktır. Sıklıkla tercih edilen bir diğer televizyon ölçüsü olan 42 inç ise 106,68 santimetreye tekabül ettiğinden tüketiciler tarafından 106 ekran olarak adlandırılır. Akıllı telefonların ekran boyutları da inç ile ifade ediliyor. 

1 yorum:

Televizyon ve telefon modellerine bakarken ekran ölçüleri inç birimine göre karşımıza çıkıyor ama çoğu kişi bilmiyor nedir bu inç?