Tekstil ve Moda

Giyilebilir Battaniye Nedir, Ne İşe Yarar, Özellikleri

Gri giyilebilir üniseks battaniye. 
Giyilebilir battaniye, uyurken güvenli olmayan gevşek battaniyelerin yerini alması için bebeğinizin vücuduna (genellikle bir fermuarla) bağlanan özel olarak tasarlanmış bir battaniyedir. İnsanların giyilebilir battaniyelerden uyku tulumları veya bebek uyku tulumları olarak bahsettiklerini de duyabilirsiniz. Bunlar genellikle bir bebek kundaklanması döneminin ardından sonraki dönemde kullanılır. 

Giyilebilir battaniye, kollu olarak üretilir ve pratik kullanım imkanıyla rahatlık sağlar. TV battaniyesi diye de bilinir. Genellikle polar kumaştan veya pamuktan yapılan bu battaniyeler vücudu sararak soğuktan korur ve böylece konforu üst düzeye çıkarır. Bunların giyilebilir olması, gerçekten de bir kıyafet gibi kollardan geçirilerek kullanılabilmesinden kaynaklıdır. 

Bebekler İçin Giyilebilir Battaniye 
Kundaklanmaktan bahsetmişken, bazı bebekler küçük olduklarında kundaklanmaktan keyif alırlar. Kundaklanmaktan aldıkları yakınlık, rahimde hissettiklerine çok benziyor. 

Neredeyse tüm bebeklerin kundaktan yaklaşık 4 ay ve hatta bazılarının daha kısa sürede çıkması gerekecektir. Bebeğiniz dönüyorsa (veya dönmeye yaklaşıyorsa), kundak artık güvenli bir seçim değildir. 

Giyilebilir bir battaniyeye geçme zamanı geldi. Bir kundağın aksine, giyilebilir bir battaniyeyle bebeklerin hareketine olanak sağlanır. Bebekler biraz büyüdüğünde giyilebilir battaniyeler güvenle yuvarlanmalarına, oturmalarına, emeklemelerine, ayakta durmalarına, hatta zıplamalarına olanak tanır. 

Temel olarak, giyilebilir bir battaniye (uyku tulumu da denir) vücudunuzun üstüne örtmek yerine giydiğiniz bir battaniyeyi ifade eder. Normal bir battaniyeye ek olarak giyilebilir bir battaniye de kullanılabilir. Tercih edilirse, giyilebilir battaniye normal bir battaniye gibi kullanılabilir. 

Giyilebilir iyi bir battaniye, bebeklerin küçük bedenlerinden, yetişkin modellerine kadar gevşek ama rahat bir şekilde uyacaktır. Kollar, battaniyenin içini havalandıran kol oyuklarından geçecektir. 

0 yorum: