Tekstil ve Moda

EVA Nedir, EVA Ne Demek

EVA (Etilen-vinil asetat) süngeri ya da EVA köpüğü, etilen ve vinil asetatın harmanlanmış kopolimerlerinden yapılır. Bir EVA köpük plakasında, vinil asetatın ağırlık yüzdesi genellikle % 10 ila % 40 arasında bulunur. Polietilen malzeme de EVA köpük üretimi için önemli bir unsurdur. EVA köpüğünün kalıplama işleminde köpüren katkı maddeleri ve katalizörlerin değişim miktarı, yoğunluğunu, sertliğini, rengini, direncini ve benzerini etkileyebilir. 

EVA, etil vinil asetattan mamül olup esnek bir yapıya sahiptir. Geri dönüşümlü, son derece sağlıklı, bakteri üretmeyen, bir çok sanayide kullanılan bir üründür. Medikal alan bunlardan biridir. Artık tüm hobi malzemeleri satan yerlerde ve de kırtasiyelerde bulabilirsiniz, A4 ve daha büyük boyutlarda satılır, düz desenli ve simli çeşitleri vardır, makinede yıkanır (simlisi ve desenlisi hariç), düşük ısıda ütülenir ve kullanım yerleri çok çeşitlidir. 

Su ve nem direnci bu ürünün karakteristik yapısını gösterir. Kapalı hücre yapısı ile de uzun süreli dayanıklılık ve aynı zamanda ses ısı izolasyonu sağlar. Bu performans detaylarının ek bazı kimyasallar ve makine ayarları ile de ayrıca birçok ek uygulama avantajı sağlanabilir. Böylece yumuşak köpük paspaslardan yoga mat ürünlerine, ambalaj dayanıklılık malzemelerinden, çocuk oyuncaklarına birçok alanda kullanılır. 

1 yorum:

EVA nedir tekstilde eva malzeme ne demektir: Etilen Vinil Asetat (EVA) kelimelerinin baş harflerinin biraraya getirilmesidir, etilen vinil asetat anlamına gelir ve bazen sadece asetat denir. Darbe emilimi sağlayan hafif, yaylanma ve yastıklama özelliği yüksek olan malzemedir. Geri dönüşüme uygun, son derece sağlıklı, bakteri üretmeyen, bir çok sanayii alanında kullanılan bir üründür. Medikal ve sağlık alanı bunlardan başlıca kullanım alanlarıdır. Hemen hemen hobi malzemeleri satan bütün yerlerde ve de kırtasiyelerde bile bulunabilir. Ayakkabılarda da eva malzeme sık kullanılır (özellikle spor ayakkabı), içine yerleştirilen bu madde yumuşak bir taban ve darbe emilimi sağlar.