Tekstil ve Moda

Androjen Nedir, Androjen Tarz Ne Demek

Androjen giyim tarzı. 
Androjen (androgen) giyim tarzı, kadınların erkek kıyafetleri içine girmesi şeklinde tanımlanabilir. Androjen tarz, kadın ve erkek giyim modasında aynı kesimler kullanılarak üretilen giyim tekstil ürünlerini ifade eder. Daha ziyade erkek kıyafeti olarak alışılagelmiş tarzın kadınlar tarafından kullanılması şeklinde karşılık bulur. 

Androjen stil, kadınlara yönelik geliştirilen stilin iş hayatında çokça tercih edildiği ifade edilebilir. Kadın kıyafetinde erkeksi hat ve kesimin ön plana çıkarıldığı stilde erkeksi saç modelini benimseyen veya giyimiyle güçlü giyinmeyi arzulayan kadınlar tarafından kullanılır. 

Androjen kelimesi tıpta, her iki cinste de bulunan ve çoğunluğu böbrek üstü bezinin kabuk kısmınca salgılanan hormona denir. Bu hormonlardan en bilineni de testosterondur. Testosteron, kadınlarda az miktarda salgılansa da erkeklik hormonu olarak bilinir ve kadınlara göre erkeklerde daha fazla salgılanır. Moda terimi olan androjen ise erkeklik hormonunun isminden yola çıkılarak oluşturulan bu stil, erkek gibi giyinmek anlamına gelir. 

Bu moda tasarım stili maskulen olarak bilinen tarza benzemekle birlikte, maskulen kadın kıyafetleri feminen tarzla harmanlanırken androjen giyim ürünlerinde bu durum ortadan kalkar. Androjen tarzın maskülen tarzdan farkı erkeksi çizgilerin kadın kıyafetine işlenmesi değil tamamıyla kadınların erkek kıyafetlerini giymesi olarak açıklanabilir. Alternatif olduğu kadar güçlü ve modern bir duruş da sunan androjen tarzı her mevsimde tercih edilebilir. Daha keskin ve sert bir görünüm sunan androjen kıyafetler; farklı renk, desen, kalıp, boyut, dikim gibi seçeneklerle tüketicilerin beğenisine sunulur. Yaz ve bahar aylarında ince ve açık renkli kumaşlar tercih edilirken serin kış aylarında ise genellikle daha kalın ve pastel tonlar rağbet görür. Androjen giyim ürünlerini bir araya getirerek oluşturulan etkileyici tarzlarla modern, sıra dışı ve yenilikçi tavrı doğrudan dışa vurmak mümkün. 

Androjen giyimde yaygın biçime bol pantolonlar, geniş ceket ve gömlekler, topuksuz ve sade ayakkabılar kombinlenir. Dökümlü bluzlar, vücudu saran yüksek bel pantolonlar ve uzun ceketler de yine bu stile uygun biçimde üretilir. Burada çoğunlukla kesim ve dikim teknikleri belirleyicidir. Androjen kıyafetler, sıra dışı görünümün yanı sıra konfor ve rahatlık da vadeder. Güçlü bir imaj yaratmak isteyenlerin rağbet ettiği bu tarzda, takım elbise ya da trençkot ve mont çeşitleri de oldukça fazla tercih edilir. Örneğin; ceket, pantolon, yelek, kravat ya da papyonun kombine edilmesi ile oluşturulan androjen takım elbiseler, hem göz alıcı bir stil hem de kıyafetler içinde rahat hareket kabiliyeti sunar. Birbirinden farklı kombinlere imkân tanıyan androjen giyim ürünleri farklı zevklere hitap eder. Büyük bir renk ve desen çeşitliliği ile satışa sunulan bu tekstil ürünleri; takı, gözlük, şapka ve saat gibi aksesuarlarla çok daha dikkat çekici bir hâle gelir. 

3 yorum:

Androjen moda, androjen giyim tarzı, androjen akımı, erkek kıyafetlerini giyen kadınların tercih ettiği giyim tarzıdır.

Androjen moda akımı denen şey kısaca alıyorsun erkek kıyafeti giyiyorsun böyle tarz mı olur nerde tasarım nerde estetik nerde sanat ?

bir erkek olarak bu tipler beni biraz korkutuyor dışı erkek gibi ama ya içi de öyleyse sıkıntı büyük.