Tekstil ve Moda

Magenta Nedir, Macenta Rengi Nedir

Magenta daha çok İngilizce isminin okunuşu olan macenta adıyla anılır. 
Magenta (macenta), RGB renk modelinde kırmızı ve mavi arasında ortada bulunan renk kodu #FF00FF olan morumsu kırmızı bir renktir. Macenta Muharebesi (Eflatun Savaşı) için adlandırılan bu CMYK renk modelindeki M'yi temsil eder ve fuşya veya çingene pembesi ismi ile de adlandırılır. 

Işığın CMYK sistemindeki ana renklerinin aynı orandaki ikili karışımları ile oluşan renklere ara renkler denir. Ara renkler sarı, cyan, macentadır

- Kırmızı ve mavi ışığın karışımı macenta rengindeki ışığı verir. Mavi + Kırmızı = Macenta 
Magenta renk, fuşya olarak da bilinir. 
Macenta rengi, kırmızı ve mor karışımından oluşur. Magenta rengi ve anlamı, daha çok onun bileşimiyle ilişkilidir. Bu renk, kırmızı ve morun mükemmel bir kombinasyonudur. Morun iç gözlemi ve sessiz enerjisiyle tutulan tutkuyu, kırmızının enerji gücüyle birleştirir. Bu renk tanrısal sevgiyi, günlük küçük şeylere sevgi duymayı, derinliklere bakmayı, insanın kendi yaşamının anlamını bulmasını temsil ederken enerji verir ve aynı zamanda rahatlatır. 
Magenta rengi elbise ve çiçek. 
Macenta rengi ortamda yoğun macenta kullanıldığında, bazı insanlarda depresyona ve umutsuzluğa yol açabilir; zorluklarla baş etme isteğini kırabilir. Ancak içe dönükler için çok rahatlatıcı ve kronik olarak depresif bir renktir. Çok fazla macenta enerjisi ile çevrili olmak, küstahlık ve tedirginlik yaratabilir. Bizi bunalmış, tedirgin, endişeli ve hoşgörüsüz hissettirebilir. Dengelemek için yapılması gereken, ortama yeşil tonları eklemektir. 

8 yorum:

macenta rengi nedir denilirse; magenta, kırmızı ve mavi ışığın eşit oranlarda karıştırılması ile elde edilir.

macenta demek Türkçe'deki karşılığı çingene pembesidir.

enteresan olan fizikte mavi ve kırmızının birleşiminden oluştuğu söylenen magentanın aslında bir ana renk olduğu ve kendisini oluşturan renklerin ise ara renk olduğudur.

matbaacılıkta renk bilgisi derslerinde 3 ana renk olarak cmy yani cyan magenta ve sarı (yellow) anılmakla birlikte bu üç ana rengin kesişme noktalarından red green ve blue (rgb) oluşmaktadır, yine bu ara renklerin kesişim noktaları ise enteresan olarak tekrar ana renkleri yani cmyyi vermektedir.

magenta yüzde 100 yani saf renk olarak anılırken mavi, yüzde 100 magenta ve yüzde 100 cyanın birleşiminden, kırmızı, yüzde 100 magenta ve yüzde 100 sarının birleşiminden oluştuğu kabul edilmektedir.

Magenta rengi ve macenta anlamı (kızıl mor renk)

Magenta rengi ise kırmızı ve mavi renklerinin birleşimi ile oluşur ama kırmızısı daha fazla mavi oranı azdır

Koyu macenta rengi, macenta için geçerli özelliklerin tümü bu renk için de geçerlidir. Bu renk çok koyu bir renk olup, diğer renkleri emer, fakat renklerin geçip gitmesini önler. En derin şifa veren renktir. İnsanı tekrar dengeye getiren bir renktir.

magenta rengi hangi renklerden oluşur diye sordum kırmızı ve mavi imiş

teşekkürler