Tekstil ve Moda

Lame Kumaş Nedir, Lame Kumaş Özellikleri

Metalik altın renkli lame kumaş. 
Lame kumaş, orijinal olarak altın, gümüş ve bakırdan ince yuvarlak veya yassı filament olarak çekilmiş ipliklerden değişik örgülerde dokunan kumaşlardır. Bugün bu kumaşlar parlak metal kaplı ipliklerden yapılmaktadırlar. 

Dokusunda çoğunlukla gümüş ve altın renginde tel bulunan (kumaş) ya da metal parlaklığı verilmiş (deri yada böyle bir kumaştan yapılmış olan ürün ve aksesuarlarda lame adıyla adlandırılır. Metal parlaklığı verilen deri veya kumaştan yapılan eşyalar da bu isimle anılırlar. Lame çanta, lame ayakkabı gibi. 

Lame kumaşlar neyden yapılır 
Lame genellikle kısmen metalik iplikten ve kısmen naylon ya da polyester gibi bir dolgu kumaşından yapılmış bir hibrid kumaştır. Bu kumaşlar, hafif ve parlak bir kumaş oluşturmak için birlikte dokunmuş veya örülmüşlerdir. Metalik kumaş tipik olarak saf metal değildir. Bunun yerine, metal kaplı sentetik veya doğal liflerin kullanılması daha yaygındır. Çok çeşitli yenilikçi malzemeler, daha hafif oldukları için kullanılırlar, genellikle kararmazlar ve saf metalden daha kolay bir şekilde üretilirler. 

Lame kumaş nerelerde kullanılır 
Lame, genellikle giysi ve çanta gibi aksesuarlar için kullanılan parlak metalik görünümlü bir kumaştır ve aynı zamanda döşemede de kullanılabilir. Genellikle altın ve gümüş gibi tonlarda olmasına rağmen, lame kumaşlar daha değişik renklerde üretimleri mevcuttur. Çok farklı türde kıyafet lame ile yapılır;  gece kıyafetleri başta olmak üzere; lame kumaştan yapılan etekler, ceketler, üstler veya elbiseler içerir. 

Lame genellikle canlı kıyafetler yaratmak için kullanılır, bu da teatral giyim, dans kostümleri ve şık gece kıyafetleri için idealdir. Ayrıca ev dekorasyonunda masa örtüleri gibi kıyafet olmayan eşyalar gibi birçok başka kullanım alanına da sahiptir. Lame bazen resmi kıyafeti ve nedime elbisesi elbiselerini giymek için kullanılacaktır. Dekorasyon ve el sanatları projeleri oluşturmak için de kullanılır. Lame çok parlak olduğu için, siyah veya beyaz altın veya gümüş gibi koyu veya nötr renkler ile kontrast yapmak iyi bir fikir olabilir. 

Lame kumaş özellikleri 
Lame kumaşlar genellikle serttir ve kesim ve dikim işlemlerinde zorluk çıkarabilir. Sert yapısına rağmen maalesef kolayca zarar görür, iğne delikleri, ısı ve nem bu malzemeyi bozabilir. Bu kumaş ayrıca kolayca parçalanır ve onarımı kolay değildir. Kuru temizleyiciler lame elbisenin temizlenmesi konusunda yardım edemeyebilir, bu nedenle lame giysinize temiz ve özenle bakmanız iyi bir fikirdir. 

2 yorum:

Lame nedir, lame metalik gümüş renge boyanmış mamul derilerdir. Lame tipteki deriler de ağırlıklı olarak fantezi kadın (zenne) ayakkabılarında kullanılır.

Lame, ayakkabıdan, şapkaya kadar her türlü kıyafet ve aksesuar için üretilmektedir.