Tekstil ve Moda

Vinil Elyaf Nedir, Vinil Kumaş Ne Demek

Vinil kumaş temizlenmesi kolaydır, dayanıklıdır ve çok yönlüdür. Piknik masaları, teraslar ve partiler için mükemmeldir, tüm farklı renk ve tasarımlarda kullanılır. Günlük kullanım için, bez çantalar, yağmurluklar, duş perdeleri ve çok daha fazlası için vinil kumaşı kullanılmaktadır. 

Hepimiz vinil kumaş hakkında bilgi sahibi olsak da, çok az insan onun gerçek kökenini biliyor. Bu malzemeyi yapma süreci başlı başına büyüleyicidir ve nasıl ortaya çıktığı anlatılmaya değer bir hikaye. Bu çok yönlü kumaş hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, vinil kumaşın nasıl yapıldığı, tam olarak ne olduğu ve ardındaki büyüleyici tarih hakkında bilmeniz gereken her şey burada. 

Vinil kumaş nedir 
Bir madde olarak, vinil kumaş insan yapımıdır. Esasen vinil, etilen ve klordan yapılmış bir plastik türüdür. Bu elementleri birlikte işlediğinizde, polivinil klorürü kolayca elde edebiliriz. İşte hepimizin bildiği ve sevdiği çok yönlü kumaş olan vinil dediğimiz şey budur. 

İlk ne zaman keşfedildi 
Vinil aslında o kadar uzun süredir ortalıkta yok. 1920'de bilim adamları bu materyali ilk kez keşfettiler ve geliştirdiler. Üretimi kolay, ekonomik, dayanıklı bir kumaş yaratmak istediler. Vinil ile bu hedefe fazlasıyla ulaştılar ve o zamandan beri popülerliği ve kullanımı artmıştır. 

1 yorum:

Vinyl bag isimli plastik torbalar, vinil çantalarda vinil malzemeden mi yapılıyor.