Tekstil ve Moda

Antrasit Nedir, Antrasit Rengi Ne Demek

Antrasit renk grinin özel bir tonudur. 
Antrasit (anthracite), gri renge benzeyen ancak farklı olan, yalnızca siyah, mavi ve beyazın bir karışımı renk kodu #383E42 olan koyu grimsi mavi bir renktir. Antrasit rengi koyu siyahın açığı, aynı taş kömürünün rengi gibidir. 

Antrasit, aslında bir kömür çeşididir. Antrasit kelimesi öncelikle güçlükle tutuşan, koku, duman çıkarmadan büyük bir ısı vererek yanan kaliteli bir taş kömürü türüdür. Daha sonraları ise antrasit kömürünün kendine has bir rengi olduğu için antrasit kelimesi bu özel rengi adlandırmak için kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle antrasit kelimesi bir kömür türü olan antrasitten gelir. Bu renk, bazı tür yanmış odunların kömürleşmiş, küllü kalıntılarında da ortaya çıkar. 

Antrasit Rengi Nerelerde Kullanılır 
Antrasit, birçok farklı sektörde kullanılan oldukça popüler bir renktir. 
- Tekstil: Mont, pantolon ve gömlekler başta olmak üzere birçok yazlık ve kışlık giyside antrasit rengi kullanılıyor. Kadın giyiminde ise etek, bluz, tunik ve tayt birçok farklı kıyafet bu renkte üretilmektedir. 
- Dekorasyon: Dolaplar, oturma grupları, duvar boyası, halı ve perde gibi ürünlerde de antrasit rengi kullanılmaktadır. 
- Beyaz Eşya: Antrasit renkte klima, bulaşık ve çamaşır makinesi, buzdolabı ve küçük ev aletleri üretiliyor. 

Antrasit Rengi Nasıl Olur 
Antrasit, gri ile mavi karışımı bir renktir. Kül rengine benzese de bu renkten daha koyudur. 

3 yorum:

antrasit saten gömlek on numara beş yıldız tavsiye ederim herkes bu hangi renk diye soruyor güneş ışığı altında bu renk şahane görünüyor.

bende antrasit renk gömlek aldım antrasit saten ama kimse rengini sormadı demek ki arkadaşlarım adını biliyorlar.

Antrasit kumaş en sevdiğim şey olabilir, antrasit gömlek veya antrasit tişört de olur, antrasit pantolon da altına giyersin, antrasit renk tonları da olur, antrasit renk nedir derseniz en sevdiğim olabilir.